Index Vakbarát Hírportál

Megerősítették Angliából, a Chelsea figyeli Kerkez Milost

2024. február 15., csütörtök 07:33

Igazak a sajtóhírek, a Chelsea jó ideje figyeli a magyar válogatott Kerkez Milost – állítja az Angliában élő és dolgozó Bocsák Bence, aki a minap az X-en (korábban: Twitter) posztolt a témában.

„Értesülésem szerint a klub hosszú ideje figyeli őt, és a szezonban eddig nyújtott teljesítménye lenyűgözte a csapatot” – írja Bocsák Bence sportújságíró a napokban megjelent pletykával kapcsolatban, mely szerint a Premier League-ben szereplő Chelsea-nél hosszabb távon Kerkez Milossal oldanák meg a bal oldali védő posztját.

Korábban a szabadúszó Ben Jacobs számolt be arról, hogy a Bayern München formán kívüli csillaga, Alphonso Davies mellett Kerkez lehet a londoni klubvezetés másik kiszemeltje a védelem bal oldalának megerősítésére. Az együttesben jelenleg Marc Cucurella és Ben Chilwell szerepel ezen a poszton, ám mindketten rendkívül sérülékenynek bizonyultak az elmúlt egy-másfél évben.

Beszédes, hogy kényszerűségből az idényben már több mint tíz bajnokit lehúzott ebben a pozícióban az eredetileg bal oldali belső védőt játszó Levi Colwill is. Ezért is szeretnének új posztfelelőst találni a Stamford Bridge-en Cucurelláék helyére...

A hét eleji hír szerint azonban a jelenleg – szintén az angol élvonalban szereplő – Bournemouthban futballozó Kerkez klubváltására nem a közvetlenül előttünk álló, hanem majd 2025 nyara jelenthet reális opciót.

A Chelsea jelenleg a 10., a Bournemouth 13. a Premier League tabelláján. Ám míg előbbi 24, addig utóbbi „csak” 23 bajnokin van túl a szezonból. A 2023–2024-es idény előtt mintegy 17,5 millió euró ellenében megszerzett Kerkez ezek közül tizennyolc találkozón kapott szerepet, a Transfermarkt adatbázisa szerint összesen 1229 játékperc erejéig. 

A 13-szoros magyar válogatott szárnyvédő hétvégén a Newcastle United otthonában növelheti bajnoki rutinját, az összecsapást magyar idő szerint 16 órai kezdettel rendezik majd szombaton.  

(Borítókép: Robin Jones – AFC Bournemouth / AFC Bournemouth via Getty Images)

Rovatok