Index Vakbarát Hírportál

Dejan Sztankovicsot semmivel nem lepte meg az Olympiakosz, bízik a továbbjutásban

2024. február 16., péntek 00:46

A Ferencváros labdarúgócsapata 1–0-s vereséget szenvedett az Olympiakosz Pireusz otthonában az Európa-konferencialiga legjobb 16 közé jutásért zajló párharc első felvonásán. A zöld-fehérek vezetőedzője, Dejan Sztankovics elmondta, semmivel nem lepte meg a görög csapat, a cserék döntötték el a mérkőzést, de egy pillanatig sem vesztette el a reményt, továbbra is bízik a továbbjutásban. Az Olympiakosz új vezetőedzője, José Luis Mendilibar győzelemmel debütált a kispadon, de a lefújás után nem volt teljesen elégedett csapata játékával. Pireuszból jelentjük.

Kiválóan kezdte a Ferencváros az Olympiakosz Pireusz elleni összecsapást a telt házas Karaiszkákisz Stadionban – Varga Barnabás 70 másodperc után betalált, de gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Ezt követően ugyan az első játékrész jelentős részében még a magyar csapat volt a kezdeményező fél, de a szünetet követően lényegi köze nem volt a ferencvárosiaknak a mérkőzéshez. Egyre jobban fáradt az FTC, Mendilibar pedig tökéletes érzékkel és taktikával cserélt, amelynek meg is lett az eredménye: 1–0-ra győzött a görög csapat.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője éppen a cserék fontosságát emelte ki. Véleménye szerint a rivális mestere jól cserélt, Daniel Podence játékával újabb lendületet hozott a pireusziak támadásaiba, míg a magyar rekordbajnok egyre jobban elfáradt. 

Az első félidőben azt csináltuk, amit elterveztünk. Nagyon kemény mérkőzés volt, amelyet 65-70 percig kontrolláltunk, de az Olympiakosz cseréivel megváltoztatta a játék képét. Félreértés ne essék, csalódott vagyok a vereség miatt, de a játékosaimra büszke vagyok, mivel a legkeményebb szituációkba is beleálltak, úgy játszottak, ahogyan azt elvártam

– értékelte a látottakat a szerb vezetőedző.

Hozzátette, nem üres szavak, amikor azt mondja, még semmi nem dőlt el, és ugyanúgy van lehetőség a továbbjutásra. Bízik a csapatában, és tudja, hogy képesek megfordítani a párharcot jövő csütörtökön. 

Ilyen európai kupameccseken nüanszok, centik döntenek gólról vagy akár a győzelemről. Holnaptól keményen dolgozunk tovább, mert tudom, hogy miben kell fejlődnünk a továbbjutáshoz. Mindenkire szükség lesz, több mint 20 ezer nézőre a lelátókon. Pokoli hangulatot szeretnék látni

– tette hozzá Sztankovics. 

Mendilibar nem teljesen elégedett, új taktikai elemeket próbálna ki

Az Olympiakosz vezetőedzője, José Luis Mendilibar érthetően sokkal jobb hangulatban érkezett sajtótájékoztatóra, mint tette azt szerb kollégája néhány perccel azelőtt. A spanyol szakember kiemelte, ugyan örül a győzelemnek, de nem látta azt a támadó felfogást, harciasságot, amit elvárt volna játékosaitól, így nem teljesen elégedett az összképpel. 

Taktikusan kell futballoznunk, és ráerőltetnünk akaratunkat az ellenfélre. Nem kizárólag abban látom a különbséget, hogy a cseréinkkel új lendületet kaptak támadásaink, hanem a félidőben taktikát is váltottunk, amelynek végül meg lett az eredménye. Sokkal támadóbb szellemben futballoztunk a második félidőben, számítottunk arra, hogy a Ferencváros idővel el fog fáradni – amely be is következett – és megmutatkozik a játékosaink minősége. Fortunisznak több területe maradt, szabadabban játszott, amely szerepkörben jól teljesített

– értékelte a görög csapat padján győztes mérkőzésen bemutatkozó szakember. Mendilibar hozzátette, lenyűgözte a Karaiszkákisz Stadion hangulata, bízik benne, hogy a jövőben is minden mérkőzésen 33 ezer néző előtt futballozhatnak.

Ön szerint bejut a Fradi az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe?

  • 3918
    Igen, kiejti az Olympiakoszt!
  • 2177
    Nem, a görög csapat keretértéke nem véletlenül duplája a Fradiénak

„A visszavágón igyekszünk újabb taktikai elemeket vinni a játékba, de még csak néhány napja vagyok a csapattal, nem ismerjük egymást az összes játékossal, ehhez még idő kell. De bízom benne és tudom, hogy képesek leszünk megőrizni előnyünket a visszavágón is” – zárta gondolatait Mendilibar. 

A párharc visszavágóját jövő csütörtökön rendezik a Groupama Arénában – magyar idő szerint 21 órakor. 

Európa-konferencialiga, a legjobb 16 közé jutásért:

1. mérkőzés:

Rovatok