Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi hazai közönség előtt ezúttal sem kapott gólt, a Leipzig magabiztosan nyert

2024. február 17., szombat 20:53

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán 2–0-ra nyert a Borussia Mönchengladbach ellen a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 22. fordulójában. A lipcsei csapat ezzel egy pontra megközelítette a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyen álló Borussia Dortmundot.

A szombati nap zárómeccsén, amelyen végig a pályán volt a kapus Gulácsi Péter és a védelem oszlopa, Willi Orbán is, az ötödik helyüket stabilizáló lipcseiek a 14. percben szereztek vezetést, majd az 58. percben megduplázták előnyüket a tabellán 14. vendégekkel szemben.

A Mönchengladbach – bár sokat támadott – kaput eltaláló kísérlet nélkül zárta a meccset.

Gulácsi Péter sorozatban a harmadik bajnokiján kapott lehetőséget Marco Rose vezetőedzőtől, a másodikat hozta le kapott gól nélkül. Vele a kapuban még veretlen idén a Bundesligában az RB. A 33 éves hálóőrhöz hasonlóan a hazaiak másik magyar válogatott játékosa, Willi Orbán is végigjátszotta a találkozót. 

Sikerével a lipcsei együttes egy pontra megközelítette a tavaszt remekül kezdő, ám a 22. fordulóban a Wolfsburg otthonában kisebb meglepetésre csak 1–1-es döntetlenre végző Borussia Dortmundot a negyedik helyért folyó csatában. 

A játéknap további mérkőzéseiről itt olvashat!

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
22. FORDULÓ
RB Leipzig–Borussia Mönchengladbach 2–0 (1–0)
Korábban
Darmstadt–VfB Stuttgart 1–2 (0–1)
Heidenheim–Bayer Leverkusen 1–2 (0–1)
Hoffenheim–Union Berlin 0–1 (0–0)
Mainz–Augsburg 1–0 (1–0)
Wolfsburg–Borussia Dortmund 1–1 (0–1)

Rovatok