Index Vakbarát Hírportál

Ez történt Európában a Zalaegerszeg sokkoló sikerének árnyékában

2024. február 17., szombat 07:27

Akadt topligás meccs péntek este Németországban, Olaszországban és Spanyolországban is – összegezzük az eseményeket.

A listavezető Internazionale 4–0-ra legyőzte otthon a sereghajtó Salernitanát az olasz labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának nyitómeccseinek egyikén.

A milánói kék-fekete együttes ezzel tovább nyújtotta veretlenségi sorozatát a Serie A-ban. Az Inter utoljára tavaly szeptember 27-én kapott ki a bajnokságban, ahol immár sorozatban nyolc mérkőzést nyert meg, előnye pedig 10 pontra hízott a szombaton Veronában pályára lépő, második Juventusszal szemben.

A Torino a Leccét fogadta és verte gól nélküli első játékrész után 2–0-ra.

Spanyolországban nem bírt a Getaféval otthon a Villarreal. A „sárga tengeralattjáró” 1–1-re végzett a madridi középcsapattal. A találkozón a vendégek szereztek vezetést Nemanja Makszimovics révén, majd Alberto Moreno a második félidő elején egyenlített.

Németországban egygólos brémai siker született a kiesőjelölt Köln otthonában. A vendéglátók így még jobban leszakadhatnak a 15., utolsó biztos bennmaradó pozíciót jelenleg elfoglaló Union Berlintől. A Werder győztes találatát a 70. percben Justin Njinmah szerezte, a zöld-fehér gárda ezzel három pozíciót javított a tabellán és pillanatnyilag hetedik, közvetlenül Sallai Roland és Szalai Attila együttesét, a Freiburgot megelőzve.

Bár a Bundesliga másodosztályában szereplő magyar válogatott szélső, Dárdai Palkó kifejezetten ízlésesre sikerült szabadrúgásgólja is erős jelölt volt, idehaza alighanem az NB I frenetikus meglepetése vitte a prímet péntek este: mint beszámoltunk róla a kiesés elkerüléséért küzdő Zalaegerszeg kétgólos hátrányból fordítva legyőzte a listavezető, tavasszal eddig még hibátlan Paksot. Ezzel – a hétvégi mérkőzését elhalasztó és címvédő – Ferencváros számára nagy lehetőséget biztosítva egy későbbi előzésre.

+1: Franciaországban az elmúlt hetekben magára talált Lyon 1–0-ra legyőzte a második helyen álló Nice-t. Ezzel az első 14 fordulóban mindössze négy pontot gyűjtő, novemberben még kieső pozícióban álló OL már a 11. a tabellán.

(MTI / Index)

Rovatok