Index Vakbarát Hírportál

A munkásosztály büszkesége megfricskázta a királyiakat

2024. február 18., vasárnap 16:01

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 25. fordulójában a Real Madrid nagy meglepetésre nem bírt idegenben a Rayo Vallecanóval.

A Girona kiütésével óriási lépést tett a 36. bajnoki címe felé a Real Madrid, ugyanakkor hátra még nem dőlhetett a királyi gárda, már csak azért sem, mert legutóbb a Rayo Vallecano otthonában 3–2-re kikapott.

Nem is akart ebbe a hibába esni a rekorder, és már a harmadik percben megszerezte a vezetést: egy kontra végén Federico Valverde passzát váltotta gólra Joselu – egy kis videózást követően megadták az elsőre lesnek tűnő találatot (0–1).

Az előző öt bajnokiján csak egy pontot szerző házigazda nem adta fel, és Eduardo Camavinga kezezése után Raúl de Tomás léc alá lőtt büntetőjével egyenlített az első fél óra végéhez közeledve (1–1).

A szünet előtt nem sokon múlt, hogy Valverde a gólpassza után maga is betaláljon, kapáslövése viszont a jobb oldali kapufáról kifelé pattant.

A fordulást követően rögvest előnybe kerülhetett volna a házigazda, Aurélien Tchouaméni hibája után Alfonso Espino került helyzetbe, de nem találta el a kaput.

Egyórányi játékhoz érve ezt ismét megtette Joselu, ezúttal viszont a Rayo kapusa védeni tudott, ahogyan a végjátékban Toni Kroos közeli szabadrúgásánál is, így nem változott az eredmény.

A létszám viszont igen, a 75. percben beálló Dani Carvajal a ráadásban két sárgát is összeszedett, így tíz fővel zárt a Real Madrid.

Ez pedig azt is jelenti, hogy a „munkásosztály büszkesége” becenévre hallgató együttes újra megfricskázta a királyi gárdát.

La Liga, 25. forduló

Rayo Vallecano–Real Madrid 1–1 (Raúl de Tomás 27. – 11-esből, ill. Joselu 3.)

Az élmezőny állása: 1. Real Madrid 62 pont (53–16), 2. Girona 56/24 meccs (52–29), 3. Barcelona 54 (52–34), 4. Atlético Madrid 51 (50–26), 5. Athletic Bilbao 46/24 (42–21)

(Borítókép:  David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Rovatok