Index Vakbarát Hírportál

Kylian Mbappé Madrid helyett Manchester felé veheti az irányt

2024. február 18., vasárnap 15:07

Némileg váratlanul képbe került a Manchester City Kylian Mbappé lehetséges következő állomásaként, legalábbis ezt vetette fel a spanyol Cadena Ser.

A világbajnok francia támadó a héten tájékoztatta a Paris Saint-Germain vezetését, hogy a nyáron távozni szeretne az együttestől.

Bár a szerződése az idény végén lejár, úgy tudni, hogy ebben van egy hosszabbítási záradék, így könnyen lehet, hogy az idény végén nem átigazolási díj nélkül lép le Párizsból.

A jövőjével kapcsolatban hosszú ideje a Real Madridról beszél a nemzetközi média, és Karim Benzema távozása után fiatal honfitársa lehet, aki betölti a csatárposzton keletkező űrt.

Ugyanakkor a Cadena Ser úgy tudja, hogy Mbappé képviselői hétfőn Manchesterben jártak, és találkoztak a City több tisztségviselőjével, és látták is a francia futballista tanácsadóit az edzőpálya mellett.

Azt is hozzáteszik viszont, hogy a 25 éves támadó egy másik képviselője a BL-címvédő koppenhágai mérkőzésével egy időben játszott RB Leipzig–Real Madrid-összecsapáson volt kint, tehát a királyi gárdával való kapcsolat is él még.

A City-szál érdekes kérdéseket vetne fel, hiszen jelenleg a manchesteri csapat azon kevesek közé tartozik, ahol nincs szükség újabb csatárra, mivel ezen a poszton Erling Haaland és Julián Álvarez több mint jó opciót nyújt Pep Guardiola számára.

Az persze más kérdés, ha Haalandra lecsap a Real Madrid (ahogyan arról szintén többször cikkeztek már), akkor utódlására az idényben 31 tétmeccsen 32 gólnál és hét gólpassznál járó Mbappé finoman szólva sem rossz megoldás.

(Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images)

 

Rovatok