Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi miatt köthet ki Erling Haaland a Real Madridnál

2024. január 31., szerda 11:33

Lionel Messi miatt igazolhat a Real Madridhoz Erling Haaland, legalábbis közvetve az argentin klasszis lehet az átigazolás kiváltó oka – értekezik erről a nemzetközi sajtó.

Amikor az Aranylabda-szavazáson Lionel Messi nevét jelentették be, mint a 2022–2023-as idény legjobb játékosát, akkor azért keveseket lephetett meg a győztes kiléte. 

Amikor a nemzetközi szövetség (FIFA) gáláján a 2023-as legjobbnak is az argentin válogatott világbajnok támadó lett az első, az már jobban felrántotta a szemöldököket. 

Hiszen a PSG-től az Inter Miamihoz igazoló futballista bár nem teljesített rosszul egyik helyen sem, Erling Haaland angol bajnokságot, FA-kupát, Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát is nyert az év végén klubvilágbajnok Manchester Cityvel, tette mindezt úgy, hogy az előző klubidényben 53 fellépésen 52 gól és kilenc gólpassz volt a mérlege, a mostaniban pedig decemberi sérüléséig 22 tétmérkőzésen 19+5 volt a termése.

Az As arról ír, hogy a játékos képviselete úgy érzi, hogy Haalandnak nagyobb esélye lett volna az elismerésre, ha „egy olyan klubban szerepelne, mint a Real Madrid”.

Hiába ugyanis a remek egyéni teljesítmény és a megannyi trófea, olyan csapat is kell, amely hírneve segíthet bebiztosítani az elismeréseket. A beszámoló addig megy, hogy Haaland egyik családtagja a hírek szerint minden héten a Real Madridhoz történő átigazolásról beszél a futballistának.

A sajtó szerint bár a norvég gólvágó piaci értékét 180 millió euróra taksálják, megkaparintása a 100 millió euróhoz közelebb lenne, mint a 200-hoz, és korábbi dortmundi csapattársa, Jude Bellingham meggyőzheti Haalandot arról, hogy a királyi gárdát válassza.

A források szerint a Real Madridnak anyagilag beleférne Haaland és Kylian Mbappé megkaparintása is, várhatóan a kettő közül legfeljebb egyikük érkezik a spanyol fővárosba a nyáron.

(Borítókép: Stringer/Anadolu via Getty Images)

Rovatok