Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi Péter a Bayern jubileumát és bajnoki álmait is kicsinálhatja

2024. február 22., csütörtök 11:20

A várhatóan Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig a válságban lévő Bayern München otthonában lép pályára szombaton, a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának rangadóján. A mérkőzés a bajorok történelmének 1000. Bundesliga-meccse lesz.

A müncheniek legutóbbi három tétmérkőzésüket elvesztették, a bajnokságban a listavezető Leverkusentől és a Bochumtól, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán pedig a Laziótól kaptak ki. Ennek következtében szerdán bejelentették, hogy az idény végén távozik posztjáról Thomas Tuchel vezetőedző, akinek a munkáját Lőw Zsolt segíti – emelte ki a hétvégi német fordulót felvezető előzetesében a Magyar Távirati Iroda.

Nagy kérdés, hogy a tréner ennek fényében mennyire tudja összeszedni szétesőfélben lévő csapatát, amelynek nyolc pont a hátránya a bajnokságban – ilyen különbségről a szezon ezen szakaszában még egyetlen gárda sem tudott visszajönni a Bundesligában. A Bayernnel legutóbb 1991-ben fordult elő, hogy sorozatban négy tétmérkőzést veszítsen el, ezt próbálja meg most elkerülni.

A Leipzig elleni összecsapás jubileumi lesz, ugyanis a Bayern – első csapatként a Bundesliga történetében – az 1000. hazai bajnokijára készül.

A lipcsei csapat magyar kapusa, Gulácsi Péter februárban került vissza a kezdőcsapatba, az azóta lejátszott három mérkőzésen az együttes veretlen maradt, kettőt ráadásul kapott gól nélkül is hozott le. Jó eséllyel az Allianz Arénában is főszereplő lehet majd belőle.
   

Az igazán történelmi tettet ugyanakkor a listavezető Leverkusen már a forduló pénteki nyitómérkőzésén végrehajthatja, ugyanis ha Xabi Alonso együttese a papírformának megfelelően nem kap ki az utolsó előtti, vendég Mainztól, akkor 33 mérkőzésesre növeli veretlenségi sorozatát, ami német rekord lenne. A gyógyszergyári csapat jelenleg holtversenyben csúcstartó a Bayern Münchennel, amely 2019 decembere és 2020 szeptembere között Hansi Flick irányításával szintén 32 összecsapáson át nem talált legyőzőre.

A Leverkusen akár tizenegy pontos előnyre is szert tehet a fordulóban, amennyiben nyer, míg a Bayern esetleg kikap.

A Bundesliga egyik legrosszabb formában lévő csapata a Sallai Rolandot és Szalai Attilát is foglalkoztató Freiburg, amely idei hét tétmérkőzéséből csak egyet nyert meg. A gárda a csütörtök (ma) esti, Lens elleni hazai Európa-liga-mérkőzés után az Augsburg otthonában próbál javítani, míg Schäfer András csapata, az Union Berlin az újonc Heidenheimet látja vendégül.

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA, 23. FORDULÓ
péntek

Bayer Leverkusen – FSV Mainz 05 20.30
szombat
Union Berlin – FC Heidenheim 15.30
Borussia Mönchengladbach – VfL Bochum 15.30
Werder Bremen – SV Darmstadt 15.30
VfB Stuttgart – 1. FC Köln 15.30
Bayern München – RB Leipzig 18.30
vasárnap
Eintracht Frankfurt – VfL Wolfsburg 15.30
Borussia Dortmund – TSG 1899 Hoffenheim 17.30
FC Augsburg – SC Freiburg 19.30

(MTI / Index)

Rovatok