Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid mégis hosszabbíthat legendás középpályásával

2024. február 23., péntek 15:48

Csak kapkodhatják fejüket Toni Kroos rajongói, lassan nem telik el nap, hogy ne jelenne meg valami fontos hír a Real Madrid német középpályásával kapcsolatban.

Csütörtökön arról számolt be a 34 éves futballista, hogy a 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokság Anglia elleni vesztes nyolcaddöntője utáni visszavonulását felfüggesztve visszatér a nationalelfbe.

Így minden bizonnyal pályára lép a magyar válogatott ellen a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, amelyen a mieink mellett Skócia és Svájc lesz még a csoportellenfél.

A Mundo Deportivo pedig már arról számolt be, hogy ez elősegítheti, hogy Kroos a nyáron szerződése kifutásával mégse hagyja el a Real Madridot.

A lap beszámolója szerint a rutinos futballista egyeztetett a királyi gárdával nemrégiben hosszabbító Carlo Ancelottival a válogatottba visszatéréséről, és az, hogy a nemzeti együttesben is szerepet vállal, elősegítheti, hogy további egy évre visszatérjen a klubcsapatához.

Kroos 2014 nyarán 25 millió euróért érkezett a Bayern Münchentől a Real Madridhoz, amellyel az elmúlt évtizedben négy Bajnokok Ligáját, és összesen 20 trófeát nyert.

Ehhez minden bizonnyal érkezik a negyedik bajnoki arany az idény végén – hat pont az előny a Gironával szemben, de az egymás elleni eredmények miatt egy gyakorlatilag hétnek számít –, és jól áll a Bajnokok Ligájában is.

(Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Rovatok