Index Vakbarát Hírportál

Harry Kane duplájával nyert rangadót a Bayern Orbánék ellen

2024. február 24., szombat 20:40

A Bayern München hazai pályán 2–1-re legyőzte az RB Leipziget a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) szombati játéknapjának rangadóján.

A Bajnokok Ligájában egyaránt nyolcaddöntős csapatok csatáján a lipcseieknél a kezdőben kapott helyet a magyar válogatott Willi Orbán, viszont a kapus Gulácsi Péter hasizomsérülés miatt kihagyta az összecsapást.

Az első félidő nem hozott gólt, a második elején pedig Harry Kane góljával a bajorok szereztek vezetést – a gól előtt Willi Orbán ragadt be, így lesről szó sem lehetett –, de a rivális egyenlíteni tudott.

A hosszabbításban a Bayern tudta megszerezni a győztes találatot a duplázó angol csatárának köszönhetően – a második hazai találatnál Orbán igyekezett blokkolni, de nem sikerült beleérnie  a labdába –, így a müncheniek lezárták három mérkőzésből álló kudarcsorozatukat.

A címvédőnek ez volt az első meccse, miután bejelentették, hogy Thomas Tuchel vezetőedző – akinek segítője Lőw Zsolt – az idény végén távozik az együttestől.

A második helyen álló Bayern sikerével a veretlenül éllovas Bayer Leverkusen előnye nyolc pont maradt, míg a BL-indulásért küzdő lipcseiek maradtak az ötödik pozícióban.

Labdarúgás

Bundesliga, 23. forduló:

Pénteken játszották:

Vasárnap játsszák:

Rovatok