Index Vakbarát Hírportál

Jürgen Klopp és Xabi Alonso neve is felvetődött a Bayern új edzőjeként

2024. február 21., szerda 15:58

Azzal, hogy hivatalosan is bejelentették Thomas Tuchelék nyári távozását, máris megindultak a találgatások, ki ülhet le az új idényben a német rekordbajnok Bayern München kispadjára.

Az együttes finoman szólva sem szárnyal a korábbi Chelsea-tréner tavaly márciusi kinevezése óta: az előző idényben a bajnoki cím jött csak össze nagy nehezen a három lehetséges trófeából, az új évadban pedig az elbukott Szuperkupa után a kupából kiesett az együttes, a Bundesligában nyolc pont a hátránya, a BL-nyolcaddöntőben pedig 1–0-ra kikapott Rómában a Laziótól.

Sokan a hétvégi, bochumi égést követően várták már, hogy Tuchelék lapátra kerüljenek, de a klub szerdán úgy határozott, hogy az idény végén válnak el a felek útjai.

Rögvest meg is indultak a találgatások, és szóba jött a Liverpooltól ugyancsak a nyáron távozó Jürgen Klopp is lehetséges utódként. 

Ez a lehetőség azonban úgy fest, teljesen esélytelen:

„Jürgen Klopp nem fog klubcsapatot vagy válogatottat irányítani a következő idényben” – erősítette meg a német tréner ügynöke, Marc Kosicke a Sky Sportsnak.

Egy másik felkapott név Xabi Alonso, aki nem egészen másfél éve a Bundesliga 17. helyén álló Leverkusen irányítását átvéve a bajnoki cím kapujába vezette a „gyógyszergyáriakat”.

Vele kapcsolatban a fő problémát épp a Klopp távozásával edzőt kereső Liverpool jelentheti – minthogy az olasz transzferguru, Fabrizio Romano szerint nagyon is képben van Szoboszlai Dominik együttese a spanyol trénernél.

Tuchel helyére az első számú opció a Leverkusent edző Xabi Alonso. Pocsék helyen vette át a csapatot, most pedig történelmi triplázásra is vezetheti. Még két és fél évig érvényes a szerződése, és Simon Rolfes sportigazgató optimista, hogy marad a klubnál. De van egy olyan érzésem, hogy van egy elvi megállapodás, hogy ha egy Bayern München-, Liverpool- vagy Real Madrid-szintű csapat keresi [amely csapatokat már mind szóbahozták vele], akkor a Leverkusen véleményem szerint nem áll majd a távozás útjába. A Sky Sports németországi értesülése szerint már megtörtént a kapcsolatfelvétel a Bayern München, valamint Xabi Alonso képviselői között. Ugyanakkor a spanyol edző jelenleg csak a Leverkusenre koncentrál” – olvasható a Skyon a vezetőszerkesztő Kaveh Solhekol gondolatmenete.

(Borítókép: Tom Weller / picture alliance via Getty Images)

Rovatok