Index Vakbarát Hírportál

A Paris Saint-Germain percekre volt a totális szégyentől hazai bajnokiján

2024. február 25., vasárnap 19:47

A francia labdarúgó-élvonal (Ligue1) 23. fordulójában az éllovas Paris Saint-Germain nagyon közel állt a vereséghez, de végül döntetlenre mentette a Rennes elleni hazai bajnokit.

Első alkalommal lépett pályára hazai közönsége előtt Kylian Mbappé, a PSG világklasszisa azóta, hogy napvilágot láttak az arról szóló hírek, miszerint aláírta szerződését a Real Madriddal. A bajnokságban magabiztosan első helyezett Paris Saint-Germain Mbappéval a kezdőcsapatában a Rennest fogadta, de közel sem úgy alakult a mérkőzés, ahogyan azt a párizsiak tervezték. 

A 33. percben Amine Gouiri nagyszerű szólót mutatott be, majd a kapu előterében, Donnarumma mellett lőtte ki a jobb felső sarkot, így előnybe került a vendégcsapat. A Rennes nagyon sokáig őrizte egygólos előnyét, egészen a 96. percig. Az utolsó pillanatokban Goncalo Ramos tört be a tizenhatoson belülre, ott viszont az egyik védő szabálytalanul útját állta.

A videobíró visszanézte az esetet, de az ítéleten nem változtatott, büntetőhöz jutott a hazai csapat, amelyet maga a sértett, Ramos értékesített: a kapu bal oldalába lőtte a labdát a jobbra vetődő Mandanda ellen. 

Ennek értelmében a Paris Saint-Germain elkerülte a hazai vereséget, büszke azonban így sem lehet a végeredményre. A párizsiak két pontot elbuktak, de a tabellán előnyük tetemes: 11 ponttal lemaradva a Brest áll a második helyen. 

LIGUE1, 23. forduló

Rovatok