Index Vakbarát Hírportál

Megvan az egyezség, érkezik a Bayern München sztárja a Real Madridhoz

2024. február 26., hétfő 13:21

Egybehangzó nemzetközi sajtóhírek szerint megszületett a szóbeli egyezség, és a várakozásoknak megfelelően Alphonso Davies a Real Madrid futballistája lesz.

A Bayern München kanadai válogatott balhátvédje 2024 nyarán vagy 2025-ben érkezhet a királyi gárdához.

A La Ligában szereplő klub képviselői már régóta kapcsolatban állnak Davies ügynökeivel, és arra kérték a villámgyors szélső védőt, hogy ne hosszabbítsa meg a 2025-ös idény végén lejáró szerződését.

Erre Davies hajlott is, így pedig a Bayern München számára érdemben még idény nyáron lehet pénzt keresni a futballista játékjogán, jövő januárban már lényegesen kevesebbet remélhet a német rekordbajnok, 2025 nyarán pedig szabadon igazolhatna át.

A két csapat között volt már példa arra is, hogy az utolsó évbe lépés előtt (Toni Kroos 2014-ben), vagy lejártakor ingyen (David Alaba 2021-ben) váltson valaki a müncheniek mezéről a madridiakéra.

A Marca értesülése szerint a német együttes 50 millió euróról kezdte a tárgyalásokat, de a spanyolok ennél várhatóan alacsonyabb, 35 millió euró körüli összegért próbálják meg elhozni Daviest. A transfermarkt.de jelenleg 70 millió euróra taksálja a piaci értékét.

A 23 ÉVES KANADAI VÁLOGATOTT FUTBALLISTA 2019 ELEJÉN 14 MILLIÓ EURÓÉRT ÉRKEZETT A BAYERN MÜNCHENHEZ, AHOL AZÓTA ÖT BAJNOKI CÍMET, KÉT NÉMET KUPÁT, HÁROM NÉMET SZUPERKUPÁT, BAJNOKOK LIGÁJÁT, KLUBVILÁGBAJNOKSÁGOT ÉS EURÓPAI SZUPERKUPÁT NYERT, 180 TÉTMECCSEN PEDIG KILENC GÓLT ÉS 28 GÓLPASSZT IS BERAKOTT A KÖZÖSBE.

(Borítókép: Stefan Matzke - sampics/Corbis via Getty Images)

Rovatok