Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool kupájával fotózkodott Szoboszlai Dominik

2024. február 26., hétfő 06:37

Vasárnap az angol labdarúgó-Ligakupa fináléjában a Liverpool hosszabbítás után 1–0-ra győzött a Chelsea ellen. Szoboszlai Dominik ugyan nem játszott a döntőben, de így megszerezte liverpooli pályafutása első trófeáját, mellyel már egy közös fotót is készített.

Az angol labdarúgó-Ligakupa fináléjában a Liverpool hosszabbítás után, a csapatkapitány Virgil van Dijk 118. percben szerzett fejes góljával 10-ra legyőzte a Chelsea-t a londoni Wembley Stadionban. Sokáig bizonytalan volt, hogy pályára léphet-e liverpooli pályafutása első kupadöntőjén Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya, ám sérülése miatt végül kimaradt a mérkőzéskeretből.

Még úgyis, hogy Szoboszlai Dominik kész lett volna kockázatot is vállalni egy újabb sérüléssel, csak engedjék futballozni.

A 23 esztendős futballista a találkozót megelőzően adott interjút a finálét idehaza közvetítő Match4 televízió stábjának, ebben többek között a Jürgen Klopp-pal való viszonyát, a menedzser nyári távozásával kapcsolatos érzéseit és a profi futballisták életével együtt járó magányt is érintette.

Én játszanék, meg is mondtam nekik, az a tervem, mihamarabb visszatérjek fájdalommentesen, de vállalva a rizikót, ami benne van. Vállalom a kicsit nagyobb rizikót is, hogy játszhassak a döntőben, mégiscsak az első lenne Liverpoolban. De inkább óvatosak voltak, és én is a jövőbe nézek: inkább játszom még húsz meccset, mint most visszasérüljek

– mondta.

Szoboszlai Dominik tehát ugyan nem játszott a döntőben, de megszerezte liverpooli pályafutása első trófeáját, mellyel már egy közös fotót is készített. A fényképet az Instagramján tette közzé egy 24 óráig elérhető storyban.

(Borítókép: A liverpooli Szoboszlai Dominik a Chelsea és a Liverpool közötti Carabao Kupa-döntő végén a Wembley Stadionban 2024. február 25-én Londonban, Angliában. Fotó: John Powell / Liverpool FC / Getty Images)

 

Rovatok