Index Vakbarát Hírportál

Égszakadás, földindulás a Bernabéuban: „Jude Bellingham vagyok, lőhetek önnel egy szelfit?”

2024. február 26., hétfő 08:54

Ilia Topuria jelen pillanatban alighanem a legnépszerűbb spanyol sportember. A vesztfáliai Halléban született, grúz (georgiai) felmenőkkel rendelkező és 2012 óta Alicantéban élő harcművész február 17-én az UFC világbajnoka lett pehelysúlyban, és egy csapásra (szó szerint) meghódította második (harmadik?) hazáját. Vasárnap ő végezte a kezdőrúgást az új Bernabéuban a Real Madrid–Sevilla bajnoki labdarúgó-mérkőzésen, minden világsztár vele akart szelfizni, és a 80 ezer néző őt ünnepelte. Egy alig 173 centis emberke ellopta a show-t.

Ilia Topuria a vesztfáliai Halléban született, gyermekkorában szülei hazájában, Georgiában élő, majd 2012-ben családjával Alicantéba költöző sportember a küzdősportok zsenije. Kötöttfogású birkózóként kezdte, de 19 évesen áttért a vegyes harcművészetek világába, és egy hete, február 27-én az anaheimi (Los Angeles) Honda Centerben az UFC szervezet pehelysúlyú világbajnoka lett az ausztrál Alexander Volkanovski második menetbeli kiütésével.

A veretlen, 15 győzelemmel rendelkező Topuria 532 000 dollárt kapott a mérkőzésért, de ennél sokkal többet ér az a népszerűség, amit Spanyolországban élvez a 27 éves sportember. Az Instagramon több mint hárommillió követője van, jelenleg vitán felül ő a legnépszerűbb sportoló Hispániában.

A sajtó az El Matador nevet ragasztotta rá, és mindenki az ő dicsfényében akar sütkérezni. 

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke vasárnapra meghívta a harcművészt a Santiago Bernabéu Stadionba, hogy ő végezze el a kezdőrúgást a Sevilla elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen.

Mire Topuria lejutott a díszpáholyból a gyepre, az összes világsztár szelfizett vele. Jude Bellingham, a Real Madrid angol szupersztárja, a 14-szeres BEK/BL-győztes jelenlegi talán legértékesebb játékosa ezekkel a szavakkal fordult a bunyóshoz: 

Jude Bellingham vagyok, megengedi, hogy lőjek önnel egy szelfit?

Topuria megengedte. És persze megengedte Éder Militaónak is:

Sergio Ramosszal, a Sevilla sztárjával is szelfizett, ami magától értetődik, hiszen kettejüket régi barátság köti össze. Ramos, a Real Madrid korábbi csillaga már akkor elment Topuria mérkőzésére, amikor Ilia még nem is volt világbajnok.

Így fogadta a Bernabéu népe új hősét, aki nem is labdarúgó, viszont azért egy kezdőrúgásra jó volt...

 A mérkőzést Luka Modric góljával 1–0-ra megnyerte a Real Madrid, ahogy arról az Index már beszámolt.

Rovatok