Index Vakbarát Hírportál

Büntetőeljárást folytat a rendőrség az Újpest mérkőzésén megégett 16 éves fiú ügyében

2024. február 27., kedd 13:55

A vasárnapi Újpest–Ferencváros (0–5) labdarúgó-mérkőzésen a hazai csapat egyik szurkolója égési sérüléseket szenvedett. Az ATV most megtudta, hogy a rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az ügyben.

A 16 éves szurkoló édesanyja levelet írt a kereskedelmi csatorna szerkesztőségének, amiben arról számolt be, hogy az égési sérüléseket okozó pirotechnikai eszköz felülről eshetett a fia nyakába. A fiatal szurkolónak a tűz miatt elégett a pólója, pulóvere és részben a kabátja is.

Az édesanya szerint senkinek nem jutott eszébe segíteni a fián, sőt: az ott lévő mentősök azt mondták a gyermekének, menjen a Honvédkórházba, mert a stadionban nem tudják ellátni. A fiút végül a Balesetiben látták el, miután a szülei bevitték őt oda. Az ifjú drukker a Bethesda Gyermekkórház égési ambulanciáját is megjárta.

„A Balesetiben a jegyzőkönyvet felvevő rendőrök a Megyeri úti kapitányságra küldtek, ahonnan éjfélkor értünk haza a fiunkkal, aki hősiesen viselte végig a történteket. Feljelentést tettünk a másodfokú égés és a mentő segítségnyújtásának elmulasztása miatt” – zárta levelét a dühös édesanya.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a 24.hu kérdésére azt válaszolta, hogy a sérült maga jelentkezett a rendezvényt biztosító mentőegységnél, majd vizsgálat közben eltávozott, így kórházba szállításra nem került sor.

„Az esettel összefüggésben a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, az ügy összes körülményének tisztázása folyamatban van” – közölte az atv.hu érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Rovatok