Index Vakbarát Hírportál

Jürgen Klopp jobbkeze négyszeres BEK/BL-győztesnél lehet edző

2024. február 28., szerda 11:35

Holland lapértesülés szerint a helyi élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) rekordbajnoka, az Ajax Pepijn Lijnderst szeretné kinevezni új vezetőedzőjévé.

A 41 éves holland 2014 óta egy rövidebb megszakítással a Liverpool másodedzője, így Brendan Rodgers és Jürgen Klopp jobbkeze.

A rövidebb kitérőt 2018 eleje jelentette, amikor is januárban kinevezte őt a holland másodosztályban szereplő NEC, amely aztán május közepén menesztette, mivel nem jött össze a feljutás.

Most azonban Jürgen Klopp futballtól való eltávolodásával könnyen lehet, hogy újra vezetőedzői lehetőség után néz, a De Telegraaf értesülése szerint pedig a holland rekordbajnok Ajax szeretné őt szerződtetni.

A négyszeres BEK/BL-győztes idénye finoman szólva is pocsékul indult, olyannyira, hogy november elején (igaz, elmaradt meccsekkel) az utolsó helyen állt a bajnokságban.

Az edzőváltásokat követően azért megindult felfelé a csapat, a következő 12 bajnokiján tíz siker mellett két döntetlen volt a mérleg, és a PSV elleni pontszerzés is a jobb eredmények közé írható, viszont ezzel együtt immár négy meccs óta megint nyeretlen az együttes, amely az Ez-indulást érő negyedik helytől is öt pontra leszakadt.

Az El-csoportkör utolsó fellépésén sikerült kiharcolni az Ekl-folytatást, amelyben idegenben, hosszabbítás után ejtették ki az amszterdamiak a Bodö/Glimtet, de a nyolcaddöntőben a legnagyobb favoritnak számító Aston Villával sorsolták össze a hollandokat.

A kupában a negyedosztályú, amatőr Hercules fektette két vállra a patinás klubot, amelynél érthetően a mostani idény eredményeinél jobbat szeretnének a jövőben.

Ezt pedig könnyen lehet, hogy Jürgen Klopp jobbkeze hozhatja el.

(Borítókép: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Rovatok