Index Vakbarát Hírportál

Az emberhátrányt is elbírta Debrecenben a Ferencváros

2024. február 28., szerda 21:49

A Magyar Kupában tizenegyesekkel jutott a negyeddöntőbe a Ferencváros, amely a mérkőzés nagyobb részében emberhátrányban futballozott Debrecenben. A rendes játékidő 1–1-es végeredményt hozott, a hosszabbításban nem született gól, a tizenegyespárbajban pedig egy Varga Ádám-védés elég volt az FTC-nek a sikerhez.

A múlt héten az Olympiakosz elleni kettős vereséggel búcsúzott az Európa-konferencialigából a Ferencváros, vasárnap ezt az Újpest elleni derbin aratott kiütéses győzelemmel feledtette. Ilyen eredményekkel a háta mögött érkezett meg Debrecenbe a bajnokcsapat, amely a DVSC-vel szállt szembe a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

A házi góllövőlistát vezető Varga Barnabás nélkül felálló Ferencváros taktikusan futballozott az első félidőben, főként mezőnyben folyt a harc a csapatok között. A hajrában főszerepbe került a videobíró: Muhamed Besic lövése pattant meg Manrique kezén, így rövid VAR-ozás után Karakó Ferenc játékvezető büntetőt ítélt. Alekszandar Pesics magabiztosan lőtte ezt a kapu közepébe a balra vetődő Megyeri Balázs mellett, így a szünetben a Fradinál volt az előny (0–1).

A némileg lagymatag első 45 perc után felpörögtek az események. Rögtön az első percben Abena rántotta le a ziccerben kilépő Dominguest, amiért egyből piros lapot kapott, a DVSC pedig szabadrúgást. Ebből még nem lett gól, a 80. percben azonban a túloldalon is jött egy tizenegyes.

Domingues lövésébe Ibrahim Cissé tette bele a kezét, Karakó játékvezető jogosan ítélt büntetőt. A hazaiaknál ezúttal nem Dzsudzsák Balázs csapatkapitány állt a labda mögé, hanem Bárány Donát, aki a bal alsót vette célba, de Varga Ádám hárította lövését, a kipattanót azonban bepofozta a debreceni játékos (1–1).

Dejan Sztankovics vezetőedző kisebb dührohamot kapott az egyenlítő gól előtt, így Karakó Ferenc elküldte őt a kispadtól, ismét villant a piros.

A rendes játékidőben több gól már nem született, így jöhetett a hosszabbítás. A kétszer tizenöt perc alatt egyik csapat sem tudott a kapuba találni, így jöhettek a tizenegyesek. Ebben mindössze egy játékos hibázott, vagy ha úgy nézzük, Varga Ádám egyet védett (Kocsis Dominik lövését), ezzel pedig meg is nyerte a találkozót a Ferencváros, amely így bejutott a legjobb 8 közé.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő

DVSC–Ferencváros 1–1 – tizenegyesekkel: 3–5

KORÁBBAN

Mezőörs (megyei I.)–Vasas (NB II) 1–1 – tizenegyesekkel: 4–5

Kozármisleny (NB II)–MTK 0–3

Veszprém (NB III)–Kecskemét 0–2

Tiszakécske (NB II)–Kisvárda 0–3

Csütörtökön játsszák

13.00: Szentlőrinc (NB III)–Nyíregyháza (NB II)

19.00: Újpest–Paks (Tv: M4 Sport)

Keddi eredmény

Diósgyőr–Zalaegerszeg 4–2

(Borítókép: Bárány Donát, a Debrecen (j) és Ibrahim Cissé, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Debreceni VSC–Ferencvárosi TC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban, 2024. február 28-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok