Index Vakbarát Hírportál

A Kisvárda olyat tett a Zetével, amire idén még nem volt példa

2024. március 2., szombat 16:33

A kieső helyen álló Kisvárda 1–0-ra nyert otthon a Zalaegerszeg ellen szombaton a labdarúgó NB I 23. fordulójában – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Nem örülhetett sokáig önfeledten a Debrecen elleni bravúrgyőzelmének a Mezőkövesd, a három ponttal megelőzött Kisvárda ugyanis két órán belül visszataszította az utolsó pozícióba a matyóföldieket...

Az első szűk félórában alacsony színvonalú volt az összecsapás, a sok hiba miatt nem alakult ki folyamatos játék, a csapatok nem tudtak helyzeteket kialakítani. Aztán előbb Camaj bal oldali beadása után Jovicsics fejelt tisztán a kapu mellé, majd pár perccel később a ZTE is veszélyeztetett, Bedi cselezgetett a tizenhatoson belül, és jobbról a felső kapufára tekert. A hazaiak szereztek vezetést nem sokkal a szünet előtt, jobbról érkezett a passz Lucas elé, aki 20 méterről futtából, laposan kilőtte a bal alsó sarkot.

A Zalaegerszegnek támadójátékban több kellett volna az egyenlítéshez, ehhez képest a Kisvárda futballozott veszélyesebben a második játékrész elején. Később adódott lehetőség a vendégek előtt is, de néha úgy tűnt, nem is siettetik igazán a támadásokat, összességében pedig ezúttal nem volt átütőerő a játékukban. A Kisvárda így megőrizte egygólos előnyét és a bennmaradás szempontjából fontos három pontot szerzett.

A vendégcsapat először kapott ki idén a bajnokságban, ezt megelőzően négy győzelme és egy döntetlenje volt.

A Kisvárda győzelmével 11. helyen áll és négy pontra megközelítette a vasárnap a Fehérvárt fogadó – még utolsó bennmaradó pozícióban lévő – Újpestet.

LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ
Kisvárda–Zalaegerszeg 1–0 (Lucas 41.)

Korábban
Debreceni VSC–Mezőkövesd Zsóry FC 0–1 (Bőle 62.)

(MTI / Index)

Rovatok