Index Vakbarát Hírportál

Nem bírt egymással a Diósgyőr és a Puskás Akadémia

2024. március 2., szombat 20:47

A Diósgyőr 1–1-es döntetlent játszott a vendég Puskás Akadémiával a labdarúgó NB I 23. fordulójának szombat esti mérkőzésén – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Nem túl nagy iramban kezdődött az összecsapás, így helyzetek sem voltak. A játékrész derekáig azért inkább a vendégek próbálkoztak kapura lövéssel, igaz, ezek komoly veszélyt nem jelentettek a diósgyőri kapura. A szünethez közeledve viszont fordult a kocka, a piros-fehérek vezettek ígéretes támadásokat a széleken, sőt, egy ilyen végén Jurek nagy helyzetben tévesztett célt. A hazai fölény ellenére váratlanul a felcsúti csapat szerzett vezetést egy bal oldali szögletet követően.

A második félidő elején azonnal egyenlíteni tudott a miskolci együttes, ugyanis Gera okosan helyezett lövése a jobbról a bal kapufára vágódott, majd a kipattanóra elsőként érkező Edomwonyi passzolt a hálóba közelről. A gól megnyugtatta a feleket, ismét többnyire a két 16-os közötti mezőnyjátékkal teltek a percek. A cserék sem hoztak új lendületet a játékba, így a hazai drukkerek szurkolásától hangos stadionban csendesen csordogált a mérkőzés. A hajrára sem fokozódtak az izgalmak, így maradt az igazságos pontosztozkodás.

Az alig több mint két hete kinevezett vezetőedző, Vladimir Radenkovics irányításával először nem nyert a DVTK, de harmadik találkozóján is veretlen maradt.

LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ
Szombati mérkőzések
Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC 1–1 (Edomwony 49., ill. Plsek 45.)
Korábban
Kisvárda–Zalaegerszeg 1–0 (Lucas 41.)
Debreceni VSC–Mezőkövesd Zsóry FC 0–1 (Bőle 62.)

Rovatok