Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik egy hónap után újra a Liverpool meccskeretében

2024. március 2., szombat 14:56

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik ismét ott van a Liverpool meccskeretében. A 23 éves középpályás több mint egy hónapig tartó kihagyás után léphet újra pályára az angol élvonalbeli futballbajnokságban, amennyiben menedzsere, Jürgen Klopp a bevetése mellett dönt a Nottingham Forest otthonában lejátszandó bajnokin.

Szoboszlai Dominik visszatért! Legalábbis a Liverpool meccskeretébe...

A magyar labdarúgó neve is szerepel az angol listavezető által leadott játékoslistán, így akár pályára is léphet a Premier League 27. fordulójában rendezett Nottingham Forest–Liverpool-összecsapáson. A hírt a Pool hivatalos X-csatornája (korábban: Twitter) hozta nyilvánosságra bő egy órával a kezdőrúgás előtt. 

Mellette Darwin Núnez és Endo Vataru is visszatérhet.

Szoboszlai több mint egy hónapja lépett pályára legutóbb a Liverpoolban, akkor a Chelsea ellen megnyert bajnokin gólt is szerzett. Azóta hat tétmérkőzést kellett kihagynia, köztük a Pool által hosszabbításban megnyert angol Ligakupa-döntőt.

Az egész februárt kihagyta

Idehaza elsőként jeleztük, hogy január végén jelentkező, a korábbihoz kísértetiesen hasonló sérülése miatt akár egész februárban a partvonalon túlra szorulhat a 23 éves középpályás. A visszatérését még az sem tudta jelentősen felgyorsítani, hogy február elején néhány napra hazalátogatott, Telkiben pedig egy osztrák specialista, Franz Leberbauer foglalkozott vele. Ha szombaton délután pályára is tud lépni, úgy egy négy és fél hetes, hat tétmérkőzést érintő kényszerpihenő zárulhat le.

Utóbbi nemcsak a Liverpool, hanem a magyar válogatott szempontjából is rendkívül fontos, hiszen így a csapatkapitánynak még marad ideje meccsritmusba kerülni a március végi felkészülési mérkőzésekig is. Mint ismert, március 22-én Törökországgal, 26-án pedig Koszovóval csap össze Marco Rossi együttese a Puskás Arénában.

Kiemelkedően fontos hétvége jön

Klopp utolsó liverpooli idényében egy trófeát már megkaparintottak a vörösök, akik most újabb fontos lépést tehetnek a bajnoki elsőség felé is, közvetlen üldözőjük, a címvédő City ugyanis városi derbin látja vendégül a Manchester Unitedet.

A City alapvetően esélyese a rangadónak, ugyanakkor az MU teljesen kiszámíthatatlan a mostani szezonban, s hiába áll csak a hatodik helyen, a presztízsmérkőzésen akár meg is lepheti riválisát. A manchesteri világoskékeknek minden pontra szükségük van, ha meg akarják védeni címüket, miután a Liverpool eddig kevés alkalommal hibázott, s lassan sérültjei – volt belőlük egy teljes kezdőnyi az elmúlt hetekben – is visszatérhetnek a pályára. A United helyzetét viszont nehezíti, hogy több meghatározó játékosára nem számíthat Erik ten Hag vezetőedző, aki nyilván javítani szeretne az előző körben elszenvedett vereség után, a Fulham ugyanis múlt szombaton 2–1-re nyert az Old Traffordon.

A bajnoki címért még szintén versenyben lévő, harmadik Arsenal csak hétfő este lép pályára, mégpedig egy papíron könnyű meccsen, mivel a sereghajtó Sheffield United vendége lesz.

A negyedik Aston Villát – amelynek már nyolc pont a lemaradása a Liverpooltól – szombat este a Luton fogadja, míg az ötödik Tottenham Hotspurhöz a Crystal Palace látogat.

A Premier League másik magyar válogatott játékosát, Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth vasárnap kora délután az utolsó előtti pozíciót elfoglaló Burnley vendége lesz, s próbálhatja meg lezárni hét bajnoki mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát – adott kitekintést a forduló előtti beharangozójában az MTI.

Egy hét múlva bajnoki döntővel felérő rangadón fogadja odahaza a Liverpool a Manchester Cityt.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 27. FORDULÓ
Szombat
Brentford–Chelsea 16.00
Everton–West Ham United 16.00
Fulham–Brighton 16.00
Newcastle United–Wolverhampton Wanderers 16.00
Nottingham Forest–Liverpool  FC 16.00
Tottenham Hotspur–Crystal Palace 16.00
Luton Town–Aston Villa 18.30

Vasárnap
Burnley–Bournemouth 14.00
Manchester City–Manchester United 16.30

Hétfő

Sheffield United–Arsenal 21.00

(Borítókép: John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Rovatok