Index Vakbarát Hírportál

Nagy bajban a Barcelona, teljesen elfogynak a BL-visszavágóra

2024. március 4., hétfő 11:21

Nincs szerencséje Pedrinek, a Barcelona 21 éves spanyol válogatott középpályása az Athletic Bilbao ellen újra megsérült, és bár a hírek szerint a műtétet megússza, újra kidőlt a csapatból.

Pedri a 2020–2021-es idényben robbant be a köztudatba, amikor alig 18 évesen 52 tétmeccsen lépett pályára a katalánok felnőttcsapatában (négy gól és hat gólpassz szerepelt statisztikai lapján).

Emellett részt vett a nyári Európa-bajnokságon, ahol a legjobb fiatal játékosnak választották meg, és bekerült a torna álomcsapatába is, illetve ezüstérmet szerzett a spanyol válogatottal a tokiói olimpián.

ÖSSZESEN 74 (!) MÉRKŐZÉSEN LÉPETT PÁLYÁRA EBBEn az IDÉNYBEN, EZZEL EGÉSZ EURÓPA LEGFOGLALKOZTATOTTABB FUTBALLISTÁJÁNAK BIZONYULT.

Nos, ez könnyen lehet, hogy nem volt célszerű egy ilyen fiatal játékosnál…

Azóta ugyanis már 69 mérkőzésről (a válogatottat is számolva 71-ről) maradt le különböző okok miatt, leggyakrabban a combhajlítójával bajlódott, de izomproblémák és egy rövid ideig koronavírus is ledöntötte a lábáról.

Most az Athletic Bilbao elleni rangadó első félidejében maradt a földön könnyek között, és bár az első hírek szerint nem kell műteni, így újra több meccsről kidőlt.

Külön rossz hír Xavinak, hogy a félidő derekán Frankie de Jong is megsérült, és őt is le kellett cserélni, valamint hogy minden bizonnyal a holland játékos sem léphet pályára a Napoli elleni BL-visszavágón.

A katalánok az első félidő nagy fölénye ellenére csak 1–1-re végeztek Nápolyban, és mivel már nem számítanak az idegenben szerzett gólok, a győztes megy tovább a legjobb nyolc közé jövő kedden.

Ehhez pedig aligha jön jól, hogy Gavit már hónapokkal ezelőtt elveszítették az egész idényre a középpályáról, és De Jong, valamint Pedri sem lesz bevethető.

Így marad az egy szem Ilkay Gündogan nemzetközi szinten is komolyan vehető játékosnak, valamint Oriol Romeu, Fermín és Christensen vethető be itt a fiatalok (Marc Casadó és Pau Prim) mellett.

(Borítókép: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Rovatok