Index Vakbarát Hírportál

Sikertelen a Real Madrid fellebbezése, nem változik sztárjátékosa hosszabb eltiltása

2024. március 8., péntek 15:47

Sikertelen volt a Real Madrid labdarúgócsapatának fellebbezése Jude Bellingham kapcsán, így az angol válogatott középpályás a következő két bajnoki mérkőzésen nem léphet pályára.

A jelenleg spanyol bajnokságban éllovas Real Madrid múlt hétvégén játszott 2–2-es döntetlent a Valencia otthonában, a mérkőzést követően – még a pályán –Jude Bellinghamet kiállította Jesús Gil Manzano játékvezető, aki pillanatokkal Bellingham győztes gólja előtt fújta le a mérkőzést. A bíró jegyzőkönyvében azt írta, az angol játékos agresszívan támadt rá, ezért mutatott fel neki piros lapot. 

Később a spanyol szövetség jelezte, hogy két mérkőzésre tiltotta el a Real Madrid sztárját, így a Celta Vigo elleni hazai, valamint az Osasuna elleni idegenbeli mérkőzéseken nem állhat csapata rendelkezésére. 

A döntés ellen a fővárosi csapat azonnal fellebbezést nyújtott be, de mint kiderült, nem járt sikerrel, így az ítélet nem változik. 

Bellingham a szerda esti, RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után eltiltásáról, annak jogtalanságáról is nyilatkozott. 

Egyedül a történtekről és a döntésről mondtam el a véleményemet a játékvezetőnek. Nem lenne szabad elfelejteni, hogy ő is emberből van, akárcsak én. A bíróknak több józan ésszel kellene megítélniük a tetteimet. Nem cselekedtem és nem mondtam semmi sértőt. Nem mondtam mást, csak azt, amit a csapattársaim is. Úgy vélem, hogy néha példát akarnak statuálni velem csak azért, mert új vagyok itt

mondta a 20 éves világsztár azok után, hogy csapata kiharcolta a továbbjutást az elitsorozat negyeddöntőjébe. Bellingham eltiltása természetesen a Bajnokok Ligájára nem vonatkozik, így az előbb említett két bajnoki mérkőzésen nem állhat csapata rendelkezésére. 

Rovatok