Index Vakbarát Hírportál

Megműtötték a Valencia horror sérülést szenvedett labdarúgóját Franciaországban

2024. március 8., péntek 10:12

Mouctar Diakhaby, a Valencia horror sérülést szenvedett labdarúgója csütörtökön átesett a műtéten, amely után videóban üzent a szurkolóknak. A 27 éves védőre legalább egy év kihagyás vár, de az elsődleges cél, hogy újra lábra tudjon állni.

Mint arról beszámoltunk, az utóbbi évek egyik legborzasztóbb sérülését szenvedte el Mouctar Diakhaby, amikor a Real Madrid elleni bajnoki mérkőzésen Aurélien Tchouaméni rendkívül szerencsétlenül, teljes testsúlyával zuhant a térdére. A guineai válogatott védő percekig ordított a fájdalomtól, játékostársai a fejüket fogták, majd hordágyon szállították le a pályáról.

A mérkőzés után a Valencia tudatta, legalább egy év kihagyás vár térdficam miatt Diakhabyra, de orvosszakértői vélemények szerint az is kérdéses, hogy egyáltalán újra lábra tud-e állni. 

Diakhaby csütörtökön Franciaországban átesett a műtéten, amely után videóüzenetben jelentkezett be a közösségi médiában. A Valencia hivatalos felületein megjelent videóban a guineai labdarúgó a kórházból, mosolyogva szólt a szurkolókhoz. 

Nagyon jól érzem magam, a műtét jól sikerült. Remélem, visszatérek, amilyen hamar csak lehetséges

– mondta Diakhaby, az orvosoknak viszont jelenleg az az elsődleges céljuk, hogy a Valencia labdarúgója újra járni tudjon. 

A közelmúltban több horror sérülést látott a futball világa

Sajnos nem Diakhaby esete az egyetlen az utóbbi hónapokban, több rendkívül súlyos sérülést szenvedtek labdarúgók a futballpályán. Tavaly augusztusban Brazíliában, a Fluminense–Argentinos Juniros-mérkőzésen Marcelo szerencsétlenül taposta meg az argentin Luciano Sánchezt, akinek térde ennek következtében ijesztő szögben hajlott el.

A klub orvosi csapatának vezetője kijelentette: 23 év alatt, amióta orvosként dolgozik, még soha nem látott ehhez hasonló sérülést. Hozzátette, a sípcsont és a szárkapocscsont szinte teljesen elvált. A sérült játékosnak akkori hírek szerint legalább 10-12 hónapot vesz igénybe a felépülése.

Rovatok