Index Vakbarát Hírportál

Nem bánik kesztyűs kézzel a brit sajtó Szoboszlaival

2024. március 10., vasárnap 19:35

Ne szépítsük, volt már jobb mérkőzése is Szoboszlai Dominiknak liverpooli korában, mint a vasárnapi, Manchester City elleni szuperrangadó a Premier League 28. fordulójában. Viszonylag sok labdát vesztett, és kihagyott egy komoly lehetőséget, amikor fejjel nem találta el a kaput. A brit online média osztályzatai jobbára hatosok, egy-egy ötössel és hetessel cifrázva a sormintát.

Meglehetősen kritikus a szigetországi online média Szoboszlai Dominik vasárnapi teljesítményével. Igaz, még csak épphogy felépült a sérüléséből a magyar válogatott csapatkapitánya, és biztos, hogy lesz ez még sokkal jobb is.  

A meccs embere címet egyébként Alexis Mac Allisternek adták, továbbá kiemelik, hogy a Liverpoolnak 19 kapura lövése volt a City 10 próbálkozásával szemben. És akkor Szobo osztályzatai:

Ön hogyan értékelné Szoboszlai Dominik Manchester City elleni teljesítményét?

  • 2811
    6
  • 2626
    7
  • 2269
    5
  • 942
    8
  • 939
    4
  • 820
    10
  • 572
    1
  • 526
    3
  • 231
    2
  • 189
    9

Anfieldwatch.com: 6. A főnök, vagyis Klopp megszidta egy-két helyezkedési hibáért, ugyanakkor sokszor ő volt a támadást kezdeményező passzok alkotója az ellenfél kapujának közelében. Ami egyébként eléggé hiányzott a Liverpool játékából ezen a mérkőzésen. Egyszer-kétszer úgy tűnt, hogy távolról rárúgja, de ilyenkor valamiért a passz mellett döntött. Kissé meglepő, hogy egy óra után lecserélték, de az az igazság, hogy messze volt a legjobbjától.

Goal.com: 6. Néha túlságosan lezser volt a védekezésben, viszont volt néhány biztató megiramodása a támadóharmadban. Kereste a réseket a City védőfalán, de sajnos egy óra elteltével lecserélték.

NBCsports.com: 6. Föléfejelt egy jó helyzetet az első félidőben, és nem igazán sikerült komoly hatást gyakorolnia a mérkőzés alakulására. Több jó lehetősége kihasználatlanul maradt.

90min.com: 5. Az erőteljes középpályásnak be kellett volna fejelnie a helyzetét az első félidőben, és később is gyakran elveszítette a labdát.

Squawka.com: 6. Nem kellett kétszer kérni, hogy csatlakozzon a Liverpool támadásaihoz, és proaktív volt a box-to-box szerepkörében.

Thisisanfield.com: 7. Sérülése, azaz január vége óta először volt tagja a kezdő tizenegynek. Nem volt még a megszokott szinten energikus, de mindent beleadott, amennyi volt neki. Kipresszingelte az életet a Cityből, sajnos kihagyott egy jó helyzetet a mellészálló fejesével, és bár lehetett volna jobb is, biztos, hogy a jövőben több percet kap a mostani 61-nél.

Telegraph.co.uk: 6. Amikor Stones előrement, Szoboszlainak lett volna lehetősége betörni ezekbe a résekbe. Mennyire szerette volna Klopp, ha egy kicsit élesebb Szobo, de idővel biztosan az lesz.

Independent.co.uk: 7. Föléfejelte a nagy helyzetét, és sokszor az átadást választotta a lövés helyett. Kissé rozsdás volt, de próbálkozott, kalandozott, és sokszor jól helyezkedett.

Premier League, 28. forduló

Liverpool–Manchester City 1–1 (Mac Allister 50. – 11-esből, ill. Stones 23.)

korábbi eredmények

Aston Villa–Tottenham 0–4

Brighton–Nottingham 1–0

West Ham–Burnley 2–2

Az élmezőny állása: 1. Arsenal 64 pont (70–24), 2. Liverpool 64 (65–26), 3. Manchester City 63 (63–28), 4. Aston Villa 55 (59–39), 5. Tottenham 53/27 (57–39), 6. Manchester United 47 (39–39)

(Borítókép: Szoboszlai Dominik a Liverpool–Manchester City Premier League-rangadón 2024. március 10-én. Fotó: Peter Byrne / PA Images / Getty Images Hungary)

Rovatok