Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal nyerte meg a Liverpool és a Manchester City csúcsrangadóját

2024. március 10., vasárnap 18:46

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 28. fordulójának szuperrangadóján a Szoboszlai Dominikkal a kezdőjében felálló Liverpool hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a címvédő Manchester Cityvel. A magyar válogatott csapatkapitánya 61 percet kapott, mielőtt Mohamed Szalah váltotta a házigazda csapatában.

Jó ideig biztosan, de könnyen lehet, hogy végleg az utolsó PL-csatára volt kilátás az idény végén távozó Jürgen Klopp és Pep Guardiola között, a Liverpool és a Manchester City trénere az elmúlt években új szintre emelte az angol labdarúgást, és nem véletlen az sem, hogy az előző hat évben csak ez a két csapat volt a bajnok.

Most egy pont előnnyel, viszont rengeteg sérüléssel várta a meccset a Liverpool, amelyben Mohamed Szalah ezúttal csak a kispadon kapott helyet a sérülését követően.

Kezdett viszont  Szoboszlai Dominik,  és ha már így volt, aktív is volt az első félidő során, volt veszélyes fejese, alakított ki helyzeteket, és a játékrész lefújása előtt még egy távoli szabadrúgása is volt, amit védenie kellett Edersonnak a nagy esőben.

Az első tíz perc azért neki és a Liverpool számára sem festett jól, Julián Álvarez és Kevin De Bruyne vezérletével a City ráborította a pályát a házigazdára, de ezt követően a „vörösök” váltak aktívabbá, izgalmas, élvezetes volt a meccs.

Igazán nagy ziccer nem nagyon alakult ki, a félidő derekán viszont így is előnybe került a címvédő, De Bruyne fifikás szöglete után a rövidre robbanó John Stones volt eredményes (0–1).

De Bruyne idénybeli 14. tétmeccsén a 13. gólpasszát osztotta ki!

A „vörösök” felforgatott kezdővel is igyekeztek benyomni a Cityt, de a lehetőségek közül csak a már említett Szoboszlai-szabadrúgás találta el a kapu felületét, így vendégelőnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

Rögvest a fordulást követően jött a hatalmas egyenlítési lehetőség, Darwin Núnezt vágta fel Ederson, a jogosan megítélt büntetőt pedig Alexis Mac Allister a jobb felsőbe lőtte (1–1).

A brazil kapus megsérült az esetnél, és ezt követően már nem is sokáig bírta, le kellett cserélni.

Mindkét csapat ment előre becsülettel, és előbb Phil Foden, majd Luis Díaz került ziccerbe, utóbbit az időközben Szoboszlai Dominik helyére beálló Mohamed Szalah indította, aki remekül szállt be, a kolumbiai szélső befejezése viszont nem talált kaput.

Az egyiptomi támadó beállása után a Mersey-parti csapat került nagy fölénybe, a befejezésekbe viszont rendre hiba csúszott, így a fordítás váratott magára.

Guardiola is kettős cserével próbálta meg felrázni együttesét, bár ennek De Bruyne nem örült, valószínűleg Julián Álvarez sem annyira, csak ez kevésbé volt látványos.

Érkezett mindenesetre Mateo Kovacic és Jérémy Doku a pályára, ezzel együtt is egy harmadik cserének, a kapus Stefan Ortegának a nevét jegyezhettük fel leggyakrabban, a hajrá kezdetén Núnez nagy lehetőségénél is.

A végjátékban Foden és Doku is szerzett egy-egy kapufát, a Liverpool pedig igazán nagy ziccerig már nem jutott, így az idényben másodszor is 1–1-re végeztek a felek.

Ezzel pedig maradt az élen az Arsenal.

Ön hogyan értékelné Szoboszlai Dominik Manchester City elleni teljesítményét?

  • 2811
    6
  • 2626
    7
  • 2269
    5
  • 942
    8
  • 939
    4
  • 820
    10
  • 572
    1
  • 526
    3
  • 231
    2
  • 189
    9

Premier League, 28. forduló

Liverpool–Manchester City 1–1 (Mac Allister 50. – 11-esből, ill. Stones 23.)

korábbi eredmények

Aston Villa–Tottenham 0–4

Brighton–Nottingham 1–0

West Ham–Burnley 2–2

Az élmezőny állása: 1. Arsenal 64 pont (70–24), 2. Liverpool 64 (65–26), 3. Manchester City 63 (63–28), 4. Aston Villa 55 (59–39), 5. Tottenham 53/27 (57–39), 6. Manchester United 47 (39–39)

(Borítókép: Alexis Mac Allister vezeti a labdát a Liverpool–Manchester City Premier League-rangadón 2024. március 10-én. Fotó: Paul Ellis / AFP)

Rovatok