Index Vakbarát Hírportál

Balhé a pályán, torkon ragadta ellenfelét Cristiano Ronaldo világhírű csapattársa

2024. március 12., kedd 11:37

Cristiano Ronaldo és csapata, az al-Nasszr 11-esekkel búcsúzott az ázsiai labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A mérkőzés paprikás hangulatban ért véget, miután CR csapattársa, Sadio Mané torkon ragadta az ellenfelét.

A portugál szupersztár szaúdi klubja az egyesült arab emírségekbeli al-Aint fogadta hétfőn este a visszavágón – az első meccsen 1-0-ra a mostani vendégek nyertek –, és hiába győzött 4-3-ra, 11-esekkel a rivális volt a jobb.

A 39 éves, ötszörös aranylabdás Ronaldo a 60. percben olyan helyzetbe került, amit álmából felkeltve is be szokott vágni a hálóba: a kapusról kipattanó labdát két lépésről kellett volna a kapu üresen tátongó bal oldalába bepasszolni, amivel 3–2 lett volna az állás, azaz összesítésben kiegyenlíti a párharcot az al-Nasszr.

A 39 éves portugál sztár azonban bal belsővel a bal kapufa mellé pofozta a labdát, majd hitetlenkedve meredt maga elé.

A mérkőzés nem egyedül erről marad emlékezetes: a Liverpool és a Bayern München korábbi játékosa, Sadio Mané kibillent a nyugalmából, és dühösen megragadta az al-Ain játékosának, Szaeed Dzsumának a torkát.

Mané csak egy sárga lapot kapott az eset után, ami kiverte a biztosítékot az al-Ain menedzserénél, az argentin legenda Hernan Crespónál, aki határozottan tiltakozott a játékvezető döntése ellen.

Az eset emlékeztet a Vinícius Júnior-ügyre. Mint emlékezetes, a Real Madrid brazil sztárja az RB Leipzig elleni BL-mérkőzésen előbb odalépett a magyar válogatott Willi Orbánnak, akit aztán nyakmagasságban meg is ütött, de megúszta a piros lapot.

Frissítés: Ádám Martin csapata, az Ulszan Hyundai kedden fogadta a szintén dél-koreai Csonbukot a negyeddöntő visszavágóján, és mivel 1–0-ra nyert, 2–1-es összesítéssel továbblépett a négy közé.

A magyar válogatott támadó a 87. percben, csereként lépett pályára. Az Ulszannak japán vagy kínai ellenfele lesz az elődöntőben.

Rovatok