Index Vakbarát Hírportál

Negyedszer távozik dicstelenül a BL-győztes egykori sikeredző

2024. március 12., kedd 15:40

A Celta Vigo labdarúgócsapata felbontotta Rafael Benítez vezetőedző és szakmai stábjának szerződését – jelentette be a spanyol labdarúgó-bajnokságban 17. helyen álló együttes kedden honlapján.

Benítez és kollégái azt követően távoznak az RC Celtától, hogy „a csapat nem érte el a klub célkitűzéseiben megfogalmazott eredményeket”. A klub őszinte köszönetét fejezte ki Beníteznek és segítőinek, akik érkezésük óta „őszinte és profi hozzáállást tanúsítottak, és fáradhatatlanul dolgoztak” – áll az egyesület elköszönő közleményében.

A 63 éves Benítez július elején állt munkába Vigóban, szerződése 2026 nyaráig szólt, de mindössze 8,5 hónap, valamint 33 meccs jutott számára osztályrészül.

A csapat a La Liga legutóbbi fordulójának vasárnapi játéknapján úgy kapott ki 4–0-ra az éllovas Real Madrid vendégeként, hogy a négy találatból kettő vigói öngól volt. A bajnoki pontvadászatban a Celta 28 fordulóban 24 pontot szerzett, és mindössze két pontra van a már kieső helyen álló, 18. helyezett Cádiztól.

A szakember 2004 és 2010 között a Liverpool kispadján ült, és az ott töltött 350 mérkőzéssel, valamint sikerekkel (egyebek mellett Bajnokok Ligája-cím, BL-döntő, FA-kupa-győzelem) alapozta meg edzői karrierjét. Később aztán hiába kapott akár a kirakatban is lehetőséget, azt a magasságot már sehol nem sikerült átvinnie.

Sőt, a mostani, vigói szerepvállalásához hasonlóan alig fél év után köszönt el tőle az Internazionale (25 meccs), a Real Madrid (25) és az Everton (22) is.

Részsikerei azonban voltak: beugróként nyert Európa-ligát a Chelsea-vel, Olasz Kupát és olasz szuperkupát a Napolival, valamint angol ligakupát a Newcastle Uniteddal.

(Borítókép: Jose Manuel Alvarez / Quality Sport Images / Getty Images)

Rovatok