Index Vakbarát Hírportál

Szerdán kezdődik a jegyértékesítés a válogatott márciusi meccseire, de a bérletesek máris háborognak

2024. március 12., kedd 17:34

Szerdán kezdődik a jegyértékesítés a magyar labdarúgó-válogatott márciusi, felkészülési mérkőzéseire, a magyar szövetség honlapján kedden közölte, hogy négy árkategóriában lehet belépőket vásárolni. A korábban már bérlethez jutott szurkolók közül viszont többen kommentekben, szerkesztőségünkhöz elküldött véleményükben máris elégedetlenségüknek adtak hangot.

A bérletesek azt nehezményezik, hogy a mostani árakhoz képest darabra visszaosztva a bérleteiket, azokhoz túl drágán jutottak korábban. Sokallják azt a vélelmezhetően árrésként beépített összeget, ami kényelmüket és biztonságukat szolgálja: az ő jegyük már biztos, nincs több virtuális sorban állás és bizonytalankodás, idegeskedés, internetes eszközök előtt töltött üres óra.

Többen konkrét példát is hoztak.

Amelyikük például 59 ezer forintért vett a nemzeti együttes öt hazai meccsére belépőt idénre – a márciusi, Európa-bajnoki felkészülési találkozók után ősszel három Nemzetek Ligája-fellépés vár a Szoboszlai Dominik fémjelezte csapatra –, ugyanarra a helyre 8-8 ezer forintért ülhet a törökök és a koszovóiak ellen a Puskás Arénában.

Ebből a matematikából kiindulva az NL-ben – ahol majd Hollandiát, Németországot és Bosznia-Hercegovinát fogadjuk – 43 ezer forintot kellene eltölteniük a három jegyre, ami átlagosan meccsenként 14 333 forintot jelentene. Ezt viszont irreálisan magasnak gondolják.

A magyar válogatott március 22-én, pénteken Törökországot, négy nappal később Koszovót fogadja. Marco Rossi szövetségi kapitány ma hirdetett keretet a két összecsapásra.

Az mlsz.hu közleményében kiemelte: a jegyértékesítő rendszerbe való belépéshez nem lesz szükség szurkolói kártyára vagy szurkolói klubos regisztrációra. A jegyvásárlás ezúttal is az előző években alkalmazott (és a múlt heti bérletvásárlásnál is használt) felületen, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon történik. Ennek megfelelően a vásárlás során a név-, születésihely- és időadatokat, valamint egy kézbesítési e-mail-címet kell megadni.

A jegyeket négy árkategóriába (4000, 8000, 12 000 és 16 000) sorolták be.

Akik a jegyük/bérletük birtokában ténylegesen részt vesznek a mérkőzések valamelyikén, meccsenként 100-100 pontot kapnak a mérkőzéseket követően, feltéve, hogy már regisztráltak vagy a későbbiek során regisztrálnak az MLSZ Szurkolói Klubba. A jegyek négy árkategóriában 4000–16 000 forintba kerülnek mindkét mérkőzésre. A jegyértékesítés ideje alatt a bérletértékesítés és a szurkolói regisztráció szünetel.

Az Eb június 14-én kezdődik, a mieink először másnap, Svájc ellen lépnek pályára. A csoportkör további két körében a házigazda Németországgal (június 19.), majd Skóciával (június 23.) találkoznak.

Európa-bajnoki felvezetősorozatunk eddigi része:

Válogatottfigyelő

Ez vár a mieinkre a nyáron

magyar válogatott a decemberi sorsoláson az első kalapból a házigazda Németországot, a harmadikból Skóciát, a negyedikből pedig Svájcot kapta ellenfélül.

Az A csoport teljes programja:

1. forduló

2. forduló

3. forduló

Ön szerint hogyan teljesít majd a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb csoportkörében?

  • 27622
    Csoportmásodikként kerül a 16 közé.
  • 12039
    Csoportharmadikként végez, és jut nyolcaddöntőbe.
  • 9361
    Csoportelsőként jut tovább.
  • 4791
    Csoportharmadik lesz, de ez nem ér majd továbbjutást.
  • 4109
    Csoportjában a negyedik helyen végez, csak nézői leszünk az egyenes kieséses szakasznak.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok