Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland Londonban tehet újabb csodát

2024. március 13., szerda 10:36

Sallai Roland és Szalai Attila csapata, a Freiburg egygólos előnnyel várja a West Ham United elleni csütörtöki visszavágót a labdarúgó-Európa-liga nyolcaddöntőjében – tekintett előre a Magyar Távirati Iroda.

A német együttes a párharc első felvonásán 1–0-s győzelmet aratott, a találkozó egyetlen góljában kulcsszerepe volt a magyar válogatott támadónak, az ő lövésébe tette bele ugyanis jól a lábát Michael Gregoritsch a 81. percben.

A két csapat már a csoportkörben is találkozott egymással, akkor az Európa-konferencialiga előző kiírásában győztes angolok Németországban 2–1-re, otthon 2–0-ra diadalmaskodtak.

Sallainak a nyolcaddöntőbe jutásban óriási érdemei voltak, a Lens elleni visszavágón duplázott, majd a hosszabbításban szerzett freiburgi győztes gólból is kivette a részét. 

A második számú európai kupasorozatban érdekelt még Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool, az angolok számára formaságnak ígérkezik a cseh Sparta Praha elleni hazai visszavágó, mivel a párharc első felvonásán – a magyar válogatott csapatkapitánya góljának is köszönhetően – 5–1-re nyert.

LABDARÚGÁS
Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók
csütörtök
Villarreal (spanyol) – Olympique Marseille (francia) 18.45 (az első mérkőzésen: 0–4)
Glasgow Rangers (skót) – Benfica (portugál) 18.45 (2–2)
West Ham United (angol) – Freiburg (német) 18.45 (0–1)
Slavia Praha (cseh) – AC Milan (olasz) 18.45 (2–4)
Liverpool (angol) – Sparta Praha (cseh) 21.00 (5–1)
Brighton (angol) – AS Roma (olasz) 21.00 (0–4)
Atalanta (olasz) – Sporting Lisboa (portugál) 21.00 (1–1)
Bayer Leverkusen (német) – Qarabag (azeri) 21.00 (2–2)

(MTI / Index)

Rovatok