Index Vakbarát Hírportál

Ilyen mezben játszik majd a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon

2024. március 14., csütörtök 10:24

Az Adidas sportszergyártó csütörtökön nyilvánosságra hozta azt a mezt, amelyben a magyar labdarúgó-válogatott – valamint további hat nemzeti együttes – szerepel majd nyáron a németországi Európa-bajnokságon.

Jövő pénteken, a Törökország elleni hazai felkészülési mérkőzéssel megkezdi 2024-es szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. Az együttes szerelését évek óta biztosító márka tájékoztatása alapján az új mez premierjére azon a találkozón kerül majd sor.

A sajtóközleményben kiemelték: az új és merész mezek tervezése során a tervezők újragondolták a hagyományos elemeket. A szurkolók és játékosok új generációja számára is készült mezekhez pedig az egyes nemzetek kulturális identitásából merítettek inspirációt a tervezők.

Magyarország mellett Belgium, a házigazda Németország, Olaszország, Skócia, Spanyolország és Wales

kapott újszerű hazai és idegenbeli dizájnt, amely a hagyományos és modern identitás előtt tisztelegve egyesíti a szurkolókat és a játékosokat.

Mindegyik mez modern stílussal fűszerezve a büszkeség és az összetartozás érzését szimbolizálja a történeti vizuális elemek és ikonikus nemzeti jelképek felhasználásával. A kollekció olyan meglepő és modern mezekből áll, amelyek az egyes nemzetek remélt futballsikereit szimbolizálják, miközben tisztelettel és hűséggel viseltetnek az egyes nációk futballöröksége iránt.

Magyarország legújabb mezének tervét az az elv vezérelte, hogy minden magyart egyesítsen – bárhol is legyenek a világon, hogy együtt szurkolhassanak csapatuknak az európai labdarúgás legnagyobb színpadán. Magyarország hazai mezét a nemzeti lobogó színei és a válogatott címerének mintái ihlették, amit büszkén viselhetnek a játékosok és a szurkolók a szívük felett. 

Az idegenbeli mez megtervezése ugyanezt az elvet követte, de a színösszeállítás és a végső grafika a magyar nemzeti lobogót mozgásban ábrázolja, amely az áramlás érzetét kelti a fehér alapszínen. A „Magyarország” felirat a hátsó nyakrészen összeköti a hazai és a vendégmezt, de összeköt minden magyar szurkolót is, bárhonnan is szurkoljanak a magyar válogatottnak a világon. 

Hozzátették: az új felszerelések már a rajongók számára is elérhetők az adidas.com oldalon, valamint Budapesten, a Váci utcában található márkaüzletben, továbbá a magyar szövetség (MLSZ) webshopjában és a kiválasztott üzletekben.

Marco Rossi szövetségi kapitány két nappal ezelőtt, kedden hirdetett keretet a márciusi, felkészülési összecsapásokra, együttese 22-én, pénteken a törököket, majd négy nappal később a koszovóiakat fogadja a Puskás Arénában. A nemzeti csapatra a kontinensbajnokság előtt további két barátságos fellépés vár, június 4-én Írországban lép pályára, négy nappal később Debrecenben tart Eb-főpróbát, az ellenfél Izrael lesz.

Az Eb június 14-én kezdődik, a mieink először másnap, Svájc ellen lépnek pályára. A csoportkör további két körében a házigazda Németországgal (június 19.), majd Skóciával (június 23.) találkoznak.

Európa-bajnoki felvezetősorozatunk eddigi része:

válogatottfigyelő

Marco Rossi örülhet, kulcsembere ismét szárnyal a pályán, összeállhat a csodatengely

Remek hírek Marco Rossinak, szenzációs fordulat a legnagyobb szükségben (január)

Ez vár a mieinkre a nyáron

magyar válogatott a decemberi sorsoláson az első kalapból a házigazda Németországot, a harmadikból Skóciát, a negyedikből pedig Svájcot kapta ellenfélül.

Az A csoport teljes programja:

1. forduló

2. forduló

3. forduló

Ön szerint hogyan teljesít majd a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb csoportkörében?

  • 27626
    Csoportmásodikként kerül a 16 közé.
  • 12040
    Csoportharmadikként végez, és jut nyolcaddöntőbe.
  • 9362
    Csoportelsőként jut tovább.
  • 4791
    Csoportharmadik lesz, de ez nem ér majd továbbjutást.
  • 4110
    Csoportjában a negyedik helyen végez, csak nézői leszünk az egyenes kieséses szakasznak.

(Borítókép:  Adidas)

Rovatok