Index Vakbarát Hírportál

Ez már a régi Szoboszlai volt, rengeteg nyolcas és két kilences!

2024. március 15., péntek 00:21 | aznap frissítve

Szoboszlai Dominik visszanyerte remek idényeleji formáját, legalábbis ez tűnik ki az angol média osztályzataiból a Sparta Praha elleni újabb 6-1-es K.O.-t követően az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Potyognak a nyolcas érdemjegyek, sőt, két kilences is becsúszik, nem beszélve arról, hogy az egyik portál honfitársunkat találta a meccs emberének. Csak így tovább vasárnap az Old Traffordon a Manchester United elleni örökrangadón!

Ritkán látható mérkőzés volt abból a szempontból, hogy már a 14. percben 4–0-ra vezetett a Liverpool a Sparta Praha ellen; 53 éve nem fordult elő ilyesmi az európai kupákban. 1971 szeptemberében a Kupagyőztesek Európa-kupájában a Chelsea kezdett be így a Jeunesse Hautcharage ellen. 

Finoman fogalmazva is sokkoló volt a 420 másodperc leforgása alatt, a 7. és a 14. perc között rúgott négy liverpooli gól.

A gólgyártásban az egyik főszereplő Mohamed Szalah volt. A 31 éves egyiptomi csatát lett a klub történetében az első játékos, aki hét egymást követő szezonban legalább 20 gólt szerzett, valamennyi sorozatot (PL, kupák, nemzetközi porond) beleszámítva. Az eddigi rekordot Ian Rush-sal holtversenyben tartotta, utóbbi 1981-1982 és 1986-1987 között hat idényben szerzett legalább 20 gólt. 

Mármost, Szoboszlai Dominik oroszlánrészt vállalt a hazaiak lehengerlő játékában. Ezúttal nem fanyalog a szigetországi sajtó, sőt, elhalmozza dicséretével a Vörösök 8-asát. Stílszerűen megannyi nyolcas érdemjeggyel, meg két kilencessel is!

Goal.com: 8. Beindította a hengert gyönyörű gólpasszával, majd maga is feliratkozott a gólszerzők közé a második félidő elején.

Thisisanfield.com: 8. Állandóan előre tekintett, újra meg újra beindult, hogy széthúzza az ellenfél védelmét. Szoboszlai mindenütt ott volt, óriási szerepe volt abban, hogy 13 perc alatt négy gólt lőtt a csapat. Nálunk ő a meccs embere, amiért a labdával és a labda nélkül is uralta a meccset. Maradjon meg a formád vasárnapra is!

Liverpoolecho.co.uk:7.   Remek beadása Núneznek jelt adott a korai gólgyártásra, remek volt a letámadásban, és az ötödiket ő szerezte egy megpattanó lövéssel. Jól élt a rendelkezésére álló 90 perccel.

Liverpool.com: 8.  Olyan gólt lőtt a második félidő elején, ami majdnem kapufa volt, visszanyerte azt az élességet, ami korábban jellemezte. Nem is nagyon volt szüksége arra, hogy az egyesből a kettes fokozatba kapcsoljon.

Liverpoolworld.uk: 8. Beadása eredményezte Núnez találatát, amivel eleredt a gólzápor, duzzadt az energiától az első félidőben. Meglehet, kissé szerencsés volt a góljánál, de rászolgált, mert annyit robotolt.

90min.com: 8. Remekelt gólszerzőként és előkészítőként is, fontos volt számára ez a 90 perc.

Anfieldwatch.co.uk: 8. Újra éles volt, miközben kezdi visszaépíteni magát a sérülése után. Megpróbálkozott néhány cseles támadásépítő megmozdulással, ami nem mindig jött össze az első félidőben. Ám szünet után meglett a szorgalma eredménye, mert a megpattanó lövése éppen befért a léc mellé nagyszerű megiramodását követően.

Eurosport.com: 8. (Nincs szóbeli értékelés)

Onefootball.com: 9. A magyar válogatott kapitánya ismét kezdett. Nyilvánvaló volt a szándéka, hogy a vasárnapi rangadóra formába akarja hozni magát. A kezdő sípszótól minden támadásban benne volt a korábbi lipcsei sztár, úgy járőrözött a pályán, mintha méreg lenne a cipőjében. Okos gólpasszt adott Darwin nyitógóljához, az első félidei teljesítményénél jobban nem is lehet kívánni.  Megérdemelte a gólját a második félidő elején látványos száguldása után. Szünet után is bejátszotta a pályát.

Rushthecop.com: 8. Ez az a teljesítmény, amit minél többet szeretnénk látni a magyar válogatott csapatkapitányától!  Szobo kreálta a nyitógólt Darwinnak hajszálpontos beadásával, majd kis szerencsével maga is feliratkozott. Csak így tovább!

BBC.com: 8,46. A második legmagasabb kalkulus a csapatban!

Anfieldindex.com: 9. (Csak osztályzat)

The4thofficial.net: 8. Keményen dolgozott a pálya mindkét végén, egy-egy gól és gólpassz volt a jutalma.

(Borítókép: Nick Taylor/Liverpool FC)

Rovatok