Index Vakbarát Hírportál

A Fehérvár FC Kecskeméten szakította meg nyeretlenségi sorozatát

2024. március 16., szombat 20:07

A harmadik helyen álló Fehérvár 1–0-ra nyert szombaton a Kecskemét otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadólag lépett fel, a hazaiak tűntek valamivel veszélyesebbnek. A kiegyenlített első húsz perc után a félidő derekán néhány percre beszorította ellenfelét a Kecskemét, közel állt a gólhoz, de nem sikerült betalálnia. A Fehérvár szórványos ellentámadásokat vezetett, és kissé váratlanul az egyik ilyenből megszerezte a vezetést: Christensen a 16-os jobb oldaláról eresztett el egy nem túl erős lövést, amelybe Varga Bence belepaskolt, de a kezei között végül a hálóba gurult a labda.

A vendégek 362 perces és közel egy hónapos bajnoki gólcsendjüket törték meg ezzel. Az első játékrész hajrája is a hazaiaké volt, de a Fehérvár vonulhatott előnnyel a pihenőre.

A szünet után nyomás alá helyezte a fehérváriak kapuját a hazai csapat, a védelem azonban jól zárt, illetve a válogatottba is meghívott Tóth Balázs többször bravúrral hárított. Az 55. percben csereként pályára lépett Fiola Attila, aki sérüléséből felépülve több mint öt hónap után kapott ismét játéklehetőséget. A hajrához közeledve az iram kissé visszaesett, a Fehérvár elsősorban az eredmény tartására törekedett, a Kecskemét pedig fáradni látszott.

Az utolsó negyedórában nagyon sok volt a hiba, a játékmegszakítás, a reklamálás, teltek a percek, ez pedig a székesfehérváriaknak kedvezett, akiknek sikerült megőrizniük előnyüket a lefújásig – Tóth a 96. percben még védett egy nagyot.

A vendégek sorozatban elszenvedett három vereség után nyertek ismét és közel egy hónap elteltével voltak újra eredményesek a bajnokságban. A hazaiak idén először kaptak ki saját közönségük előtt. 

A játéknap korábbi mérkőzésein a Paks Diósgyőrben kapott ki, míg az Újpest az utolsó pillanatokban bukta el a győzelmet a sereghajtó Mezőkövesd ellen. 

OTP Bank Liga, 25. forduló, szombat

vasárnap játsszák:

Rovatok