Index Vakbarát Hírportál

Visszakapja a pénze felét, aki nem perel Messi miatt

2024. március 19., kedd 14:17 | aznap frissítve

Újabb fordulatot hozott minden idők egyik legbotrányosabb futballtúrájának utóélete: a hongkongi szervezők ígérete szerint 50 százalékos visszatérítést kapnak mindazok a drukkerek, akik februárban jegyet váltottak az Inter Miami felkészülési mérkőzésére. A visszatérítés feltétele, hogy lemondanak a perről: sokan ugyanis bíróság elé vitték volna az ügyet, amiért nem láthatták pályára lépni az amerikaiak hétszeres aranylabdás klasszisát, a felkészülési mérkőzést kihagyó Lionel Messit.

Emlékezetes, akkora felháborodás kerekedett az Inter Miami februári, Hongkongban rendezett felkészülési mérkőzéséről, hogy Lionel Messinek a közösségi médiában kellett bocsánatot kérnie a feldühödött szurkolóktól. Messi bűne annyi volt, hogy a kispadról nézte végig az egész találkozót, egyetlen percre sem cserélték be, holott a meccset – nyilván – az ő nevével és fotóival harangozták be világszerte.

A BBC beszámolója szerint voltak olyan szurkolók, akik a 400 dollárnál is jóval drágább jegyeiket egyedül Messi miatt váltották meg. A meccsen a feldühödött szurkolók többször is megpróbálták pályára követelni a rutinos támadót – sikertelenül. Az igazi gyűlölethullám azonban akkor indult útjára, mikor Messi pár nappal később egy hasonló meccsen, ám Japánban, már játszott.

A lefújás után David Beckham – a Miami résztulajdonosa és elnöke – mikrofont ragadott, hogy köszönetet mondjon a stadionba kilátogató nézőknek. Tapsvihar helyett azonban hangos füttykoncert harsant fel a lelátón. Pedig nem az ő döntése volt, hogy Messi nem játszik, a nézőket ez viszont cseppet sem érdekelte.

„Majdnem tíz éve várok arra, hogy láthassam Messit élőben játszani. Lehet, hogy hamarosan befejezi az aktív pályafutását, ezért vagyunk most különösen csalódottak” – nyilatkozta az egyik dühös szurkoló. Egy másik drukker azt mondta, csak azért ült repülőre Melbourne-ben, hogy láthassa Messit, és most átverve érzi magát.

A drukkerek egy része pert helyezett kilátásba, emellett sokan az Inter elleni bojkottra szólítottak fel. Most a meccs szervezői kompromisszumos ajánlattal álltak elő. A hírek szerint visszatérítik a belépőjegyek árának 50 százalékát, amennyiben az adott drukkerek lemondanak a per lehetőségéről.

Rovatok