Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik jó értékeléseket kapott, kulcspassza fontos volt a győzelemhez

2024. március 31., vasárnap 17:58

Kimondottan aktív volt Szoboszlai Dominik a Liverpool vasárnapi bajnoki mérkőzésén a Brighton ellen, amelyen Jürgen Klopp a 300. győzelmét aratta. A 2–1-es győzelem egyik legfőbb kovácsa volt a magyar válogatott csapatkapitánya, Szalah góljánál, ha most jégkorongot játszanánk, ő is asszisztált volna, mert a gólpassz előtti utolsó átadás tőle érkezett Mac Allisterhez. Többségben a hetesek.

93 percet töltött az Anfield gyepszőnyegén Szoboszlai Dominik a Premier League 30. fordulójában, amikor a „vörösök” 2–1-re legyőzték a Brightont. Halványabb első félidő után nagyon feljavult a másodikra, volt egy roppant veszélyes, kaput alig elkerülő lövése, és kulcsszerepet játszott Mohamed Szalah győztes góljának előkészítésében. A letámadása ezúttal is gyilkos volt, amit számos 7-es osztályzattal honoráltak az angol lapok, sőt még egy 8-as is becsúszott.

A Daily Mail újságírója, aki 5-ös kalkulust adott a magyar válogatott csapatkapitányának, valószínűleg más meccset nézett. 

Goal.com: 7. Csendes volt az első félidőben, de iszonyatosan feljavult a másodikban. Kulcsszerepet játszott Szalah győztes góljában, és a presszingje ezúttal is rettegésben tartotta az ellenfelet.

Anfieldwatch.co.uk: 7. Mozgatta a csapatot a pálya közepén, de az első félidőben viszonylag keveset volt játékban. Létfontosságú volt a hozzájárulása Szalah góljához, félelmetesen jó és erős passzt adott Mac Allisternek, ebből lett végül a gól.

Sports-view.co.uk: 6. Szokatlanul passzív volt a középpályán. Szerencsét próbált a 62. percben egy távoli lövéssel. Megnőtt az önbizalma a hajrában.

Liverpoolworld.uk: 6. Szuper passzt adott Szalahnak, amit az egyeiptomi nem váltott gólra, de ettől eltekintve nem sok mindent csinált az első félidőben. Volt szünet után egy jó lövése, ami alig kerülte el a kaput, és része volt Szalah győztes góljában.

Thisisanfield.cm: 7.  Szoboszlai még mindig nem érte el képességei csúcsát, ezen a délutánon is csendes volt a játékidő jelentős részében. Welbeck vezető góljához vezetett, amikor el akart csípni egy átadást, és a labda az ellenfél centeréhez pattant. Az Anfield közönsége olykor türelmetlenkedett, amikor nála volt a labda. És mégis, rengeteget melózott, és döntő szerepe volt Szalah győztes góljában azzal, hogy ő adta Mac Allisternek a labdát, kiválóan.

Liverpoolecho.co.uk: 7. Nehezen tudott játékba avatkozni szünet előtt, kissé lassú volt, amikor hozzá került a labda, jóllehet kialakított egy helyzetet Szalahnak. A második félidőre egy egészen más játékos jött ki, egy nagy lövése alig ment mellé, és benne volt a keze a győztes gólban. A 93. percben lecserélték.

Liverpool.com: 8. A magyar középpályás jó pozíciókat foglalt el a támadósor közvetlen közelében, de sokszor túlságosan nagy volt a zsúfoltság a Brighton szigorú védekezése következtében. Ám amikor számított, tökéletes passzal készítette elő a győztes gólt. 

Dailymail.co.uk: 5. Rendezett és tipp-topp, de olykor túl körülményes. Minimális volt a befolyása a mérkőzésre.

Lfclive.net: 7. Nehezen tudott hatást gyakorolni a mérkőzés alakulására, de a Mac Allister gólpasszát megelőző átadása szédületes volt.

Bbc.com: 7,41. Ezzel az ötödik legjobb osztályzat az övé a csapatban Mac Allister, Diaz, Endo és Szalah mögött.

Eurosport.com: 7. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok