Index Vakbarát Hírportál

Luis Enrique nagyon bepöccent Mbappéra, aki látványosan megsértődött a lecserélése miatt

2024. április 1., hétfő 13:48

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) címvédő Paris Saint-Germain távozófélben lévő sztárja, Kylian Mbappé megsértődött a vasárnap esti, Olympique Marseille ellen vívott bajnokin, miután a csapat vezetőedzője, Luis Enrique lecserélte őt.

A világbajnok támadót a mérkőzés 65. percében hívta le a pályáról a Barcelona korábbi mestere. Mbappé a szemét forgatva és a fejét csóválva indult meg az oldalvonal irányába, amikor tudatosult benne, hogy számára véget ért a mérkőzés.

Miután elhagyta a játékteret, a 25 éves játékos nem ült le a kispadra, hanem gyorsan beviharzott az öltözőbe, nem volt kíváncsi az edzője magyarázatára.

A mérkőzést végül a PSG nyerte meg 2–0-ra, mégpedig úgy, hogy a 40. perctől emberhátrányban játszott.

A lefújás után természetesen arról is faggatták Luis Enriquét, mit szól Mbappé viselkedéséhez.

Nem érdekel, ki mit gondol a döntéseimről. Hétről hétre ugyanaz a téma, ez már nagyon unalmas. Én vagyok a vezetőedző, én hozom a döntéseket, amíg ki nem rúgnak. Igyekszem mindig megtalálni a legjobb megoldást a csapatom számára. Az sem izgat, ha valaki nem ért egyet valamelyik döntésemmel. Őszintén mondom, egyáltalán nem érdekel a hiszti

jelentette ki határozottan a PSG vezetőedzője a kamerák előtt.

Luis Enrique a jelek szerint a nyártól már nem találkozik az edzéseken a klassziscsatárral, de nem azért, mert inog alatta a kispad: február közepén robbant a bomba hír, miszerint Mbappé végleges döntést hozott a jövőjével kapcsolatban, és elhagyja jelenlegi klubját, a PSG-t.

A spanyol sajtó szerint a támadó már alá is írta a szerződését a Real Madriddal. A bennfentesek úgy tudják, hogy a francia válogatott alapembere öt évre kötelezte el magát a spanyol sztárcsapathoz, de jóval kevesebb fizetésért, mint amennyit 2022-ben ígértek neki.

Ennek miértje, hogy Mbappé bére miatt ne boruljon a madridiak fizetési táblázata, és ez ne generáljon hatalmas elégedetlenséget, feszültséget az öltözőben.

Ennek ellenére a francia labdarúgó lesz a Real Madrid legjobban fizetett játékosa, éves szinten 15 és 20 millió euró közötti bérért, amely közel feleannyi, mint párizsi fizetése.

Rovatok