Index Vakbarát Hírportál

Őrületes C. Ronaldo, négy nap alatt a második mesterhármas!

2024. április 3., szerda 09:09

Ha nem volna szürreális, azt is mondhatnánk, hogy Cristiano Ronaldo 39 évesen élete formájában futballozik. De maradjunk csak a szikár tényeknél: az al-Nasszr 8–0-ra legyőzte az al-Abhát a szaúdi Pro League 26. fordulójában, és a nyolc gólból hármat Cristiano Ronaldo szerzett. Ezzel négy nap leforgása alatt másodszor triplázott, és már 29 góllal vezeti a bajnokság góllövőlistáját.

Cristiano Ronaldo legutóbb a szaúdi labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában vágott három gólt, és csupán négy napnak kellett eltelnie, hogy kedd este megismételje a bravúrt: az al-Nasszr szupersztárja az al-Abha elleni bajnokin, amit 8–0-ra nyert meg a tabella második helyén álló rijádi együttes, újból mesterhármast ért el a portugál géniusz. Csak azért nem volt klasszikus mesterhármas, mert a második és a harmadik között Sadio Mané is betalált, történetesen Ronaldo gólpasszából. Ezzel a portugál már 29 góllal vezeti a góllövőlistát, és mindössze két gólra van a legjobb európai gólgyárostól, a 31 gólos Harry Kane-től, a Bayern München centerétől.

Az első gólt szabadrúgásból lőtte, ravaszul megjósolva, hogy a sorfal fel fog ugrani, és a talpak alatt vágta 17 méterről Ciprian Tatarusanu, az egykori Steaua-kapus hálójába a labdát.

Ez volt a 11. percben, majd nem sokkal később a másodikat szintén szabadrúgásból lőtte, és szintén trükkösen, a leguggoló játékostárs feje fölött. A harmadik akcióból született, szép ívelésből, amibe Tatarusanu csak ujjheggyel tudott belekapni.

Ronaldo legutóbb 13 éve rúgott egy meccsen két szabadrúgásgólt, akkor a Real Madrid színeiben:

Ronaldo pályafutása 65. mesterhármasa volt, összesen 885 gólnál tart, amivel világcsúcstartó.

 Mellesleg a három gólja mellett két gólpasszt is adott, és 11 assziszttal ezt a listát is vezeti a szaúdi Pro League-ben. 

Rovatok