Index Vakbarát Hírportál

Minden idők egyik legmegalázóbb gólját kapta a Bayern München – videó!

2024. április 4., csütörtök 15:10

Napra pontosan 15 évvel ezelőtt a Wolfsburg alaposan helybenhagyta a Bayern Münchent, brazil csatára, Grafite pedig olyan gólt szerzett, amit alighanem azóta is emlegetnek a rekordbajnoknál.

A 2008–2009-es idény hajrájában április 4-én fogadták a „farkasok” a bajorokat, és bár Christian Gentner góljára még tudott válaszolni Luca Toni a szünet előtt, a fordulást követően Edin Dzeko és Grafite is duplázott, így pedig 5–1-es kiütés lett a vége.

Az idény végén aranyérmet szerző Wolfsburg két ponttal előzte meg nagy riválisát a tabellán, így nyugodtan nevezhetjük kulcsfontosságú meccsnek a bajnoki cím szempontjából.

Grafite 28 góllal lett az évad mesterlövésze, a Bayern München elleni egyik találata pedig egyenesen az idény legszebbje lett, amikor konkrétan az egész védelmet és a vendégek kapusát is kicselezte, majd sarokkal helyezett a kapuba.

A gól, aminél az angol kommentátor is átment dél-amerikaiba

Az együttes legnagyobb ereje lehengerlő támadósora volt, Dzeko 26 találattal a második helyen zárt a góllövőlistán, a csapat pedig összesen nyolcvanig jutott.

Érdekesség, hogy azóta csak a Bayern München (12) és a Dortmund (2) lett bajnok, a legutóbbi 11 évadot egyaránt a rekorder nyerte meg.

Ez a széria minden bizonnyal most megszakad, hiszen hét fordulóval a vége előtt az első bajnoki címére hajtó Bayer Leverkusen 13 ponttal vezet a müncheniek előtt.

(Borítókép: Rust / ullstein bild via Getty Images)

Rovatok