Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Fabulya György, akinek korábban kétszer is halálhírét keltették

2024. április 4., csütörtök 08:30

61 éves korában meghalt Fabulya György, a Békéscsaba korábbi labdarúgója – értesült a Nemzeti Sport több forrásból.

Tavaly már írtunk arról, hogy 2022-ben és 2023-ban is hírül adta a békéscsabai labdarúgóklub, hogy korábbi játékosuk, Fabulya György életét vesztette. Akkor ezek a híresztelések nem bizonyultak igaznak.

A Nemzeti Sporttal most Pásztor József, a Békéscsaba NB III-as csapatának szakmai tanácsadója közölte, hogy Fabulya György meghalt. A gyászhírt ezen kívül Szenti Zoltán, a csabaiak korábbi csapatkapitánya, Fabulya egykori csapattársa is megerősítette a lapnak. És (a korábbi esetekkel ellentétben) egyelőre senki sem cáfolta, hogy a hír igaz lenne, pedig az első beszámolók már szerdán napvilágot láttak Fabulya haláláról.

Az NSO emlékeztetett, hogy Fabulya György korszakos alakja a békéscsabai futballnak, az 1980-as évek végén csapatkapitánya is volt a lila-fehéreknek. A korosztályos és az utánpótlás-válogatottban is szerepelt, valamint tagja volt a Békéscsabának, amely 1988-ban Magyar Népköztársasági Kupát (MNK) nyert, a döntőben 3–2-re verve meg a Budapesti Honvédot.

Játszott külföldön a keletnémet Energie Cottbusban, a malajziai Pahang FA-ban és a finn Mikkeliben is. Itthon rövid ideig a Tiszakécske színeiben is szerepelt.

A 2023-as, hamisnak bizonyult halálhír idején a békéscsabai csapat közleményében azt írták, hogy a korábbi labdarúgó évek óta hajléktalanként élt, „állapotát és egészségügyi helyzetét a város közterület-felügyelői próbálták nyomon követni, valamint néhány volt csapattársa is időnként megkereste, és klubunk, valamint vezetőink támogatásával próbálta segíteni boldogulását, amit Gyuri sajnos rendszeresen elutasított”.

Rovatok