Index Vakbarát Hírportál

A Bayern München vezetősége a váratlan kudarc ellenére tovább bízik Thomas Tuchelben

2024. április 6., szombat 19:38

A Bayern München labdarúgócsapatának vezetősége továbbra sem meneszti szezon közben posztjáról Thomas Tuchel vezetőedzőt és stábját, még annak ellenére sem, hogy a német rekordbajnok kétgólos előnyről kapott ki a Heidenheim ellen szombaton. A házigazda végül 3–2-re kerekedett felül.

Amint arról beszámoltunk, vaskos meglepetést tartogatott a német élvonal 28. fordulójának szombati játéknapja, mivel a bajnoki címvédő, rekordbajnok Bayern München 2–0-s félidei vezetésről vereséget szenvedett a Heidenheim otthonában. 

Sokáig úgy tűnt, a bajorok könnyed győzelemmel ünneplik Thomas Müller 700. mérkőzését a klubnál, viszont az abszolút újonc Heidenheim ezt máshogyan gondolta, és a második félidőben megfordította a mérkőzést. Thomas Tuchel, a bajorok szezon végén távozó vezetőedzője rendkívül rosszul viselte a találkozó alakulását, a játékvezető pedig azzal szankcionálta, hogy sárga lapot adott neki – amely a szezon során már negyedik volt – így nem irányíthatja csapatát a következő bajnoki mérkőzésen. 

A kiábrándító vereség után a Bayern München vezetősége megbeszélést tartott Tuchel sorsát illetően, és arra jutottak, hogy az eredmények ellenére még mindig tartják posztján a német szakembert – egyúttal a jövő heti Bajnokok Ligája-negyeddöntőn is ő fog ülni a kispadon. Ez az időleges bizalom viszont nem jelenthet garanciát a szezon  végéig.

A bajorok két sportvezetője, Christop Freund és Max Eberl abban száz százalékosan egyetértett, hogy Tuchel lesz a vezetőedző a következő mérkőzéseken, azt viszont nem kommentálták, hogy mi lesz  Alphonso Davies  sorsa, akit sajtóértesülések már többször emlegettek a Real Madriddal egy lapon. 

Tuchel ingerült viselkedésével ellentétben a győztes hazaiak vezetőedzője, Frank Schmidt izomsérülést szenvedett az ünneplés során. A szakember másik lábával már korábban is történt hasonló. 

A félidőben mindenki azt hitte, hogy vége a meccsnek. És ezzel újra felpörgettem a csapatot, és ez működött

– fejezte ki örömét Schmidt, akinek a csapata 2000 óta az első újonc klub lett, amely legyőzte a Bayern Münchent a német élvonalban. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok