Index Vakbarát Hírportál

Ráijesztettek a Manchester Cityre, végül magabiztos győzelmet aratott Guardiola csapata

2024. április 6., szombat 15:30

Annak ellenére, hogy a címvédő Manchester City már a harmadik percben hátrányba került a Crystal Palace otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 32. fordulójában, a második félidő elejére már Pep Guardiola csapatánál volt az előny, amely végül magabiztos győzelmet aratott.

Kötelező győzelem előtt állt a Manchester City az angol élvonal 32. fordulójában, mivel Pep Guardiola csapata rendkívül kiélezett versenyfutásban harcol a bajnoki címért a Liverpool és Arsenal kettősével. Szombat kora délután a manchesteriek a 14. helyezett Crystal Palace vendégei voltak, de nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogyan azt eltervezték. 

A harmadik percben Jean-Philippe Mateta pontosan vette át a beadást az ötösön belül, szemtől szemben találta magát a kapussal, és higgadtan, laposan a kapu bal oldalála lőtt. Nem tartott viszont sokáig a hazaiak előnye, alig telt el 10 perc, Kevin De Bruyne a tizenhatos vonaláról eleresztett lövése a jobb felső sarokba csapódott védhetetlenül.

A játékrész hátralévő részében mindkét oldalon volt komolyabb gólszerzési lehetőség, Henderson kapus előbb Haaland védését piszkálta ki a bal alsó sarokból, majd a másik kapu előterében Jordan Ayew lövése csattant a kapufán, gól viszont nem esett, döntetlennel fordultak a felek.

A második félidő elején rögtön betalált a City, Rico Lewis vette át a labdát nagyjából 10 méterre a kaputól, egyből lőtt, próbálkozása megpattant az egyik védőn, így védhetetlenül vágódott Henderson kapujába.

Sőt, a rendes játékidő utolsó fél órájának első perceiben az előbb még gólszerző De Bruyne passzából Haaland szerezte meg első gólját a mérkőzésen, majd újra a belga középpályás volt eredményes, így a 70. percben már háromgólos volt Pep Guardiola csapatának előnye. A hátralévő percekben a Crystal Palace még szépített az eredményen, Edouard iratkozott fel a gólszerzők közé, de ennél többre nem futotta a hazai csapat részéről.

a Manchester City a korai hátrány ellenére végül magabiztosan nyert – és készülhet a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésére.

Jelen állás szerint a Manchester City feljött 70 ponttal a tabella második helyére, de az ugyanennyi ponttal rendelkző Liverpool még nem lépett pályára a fordulóban.

A játéknap további mérkőzésein többek között a Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth az újonc Luton Town vendége volt, majd kora este a bajnoki címért harcoló Arsenal győzelmi kényszerben játszott a Brighton vendégeként.

Premier League, 32. forduló

szombat

vasárnap

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok