Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal behúzta a kötelező győzelmet, egyre jobban élesedik a bajnoki versenyfutás

2024. április 6., szombat 20:34

Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) 32. fordulójában az Arsenal háromgólos győzelmet aratott a Brighton otthonában, behúzta a kötelező győzelmet, és ideiglenesen átvette a vezetést a Liverpooltól a bajnoki tabellán. Most a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató csapaton a sor, amely vasárnap lép pályára.

Mivel a Manchester City kora délután legyőzte a Crystal Palace-t és ideiglenesen megelőzte pontszámban az Arsenalt, az észak-londoni együttes győzelmi kényszerben lépett pályára a Brighton otthonában. A mérkőzést megelőzően Mikel Arteta csapata egy ponttal volt lemaradva a Manchester City és Liverpool kettősétől, amelyből utóbbi egy mérkőzéssel már többet játszott. 

Az Arsenal lehető legerősebb összeállításában lépett pályára, a minőségbeli különbség pedig az első percektől fogva látszódott a játék képén. A 33. percben Gabriel Jesús húzta meg a bal szélen, majd befelé cselezett, a büntetőterületen belül viszont Lamptey egyértelműen felrúgta a brazil támadót. A szabálytalanságért járó büntetőt Martin Ödegaard higgadtan értékesítette, a labdát a kapu bal alsó sarkába gurítva.

A második félidőben tovább növelte előnyét a bajnoki címre esélyes Arsenal: Jorginho passzából Kai Havertz volt eredményes, majd a mérkőzés utolsó perceiben a német támadó gólpasszt jegyzett, és Trossard állította be a végeredményt. A belga támadó higgadtan emelte át a labdát a kimozduló Verbruggen fölött.

Ezzel pedig kialakult a végeredmény, az Arsenal magabiztos – egyben kötelező – háromgólos győzelmet aratott a Brighton otthonában, így megelőzve a Liverpoolt a bajnoki tabella élére ugrott. A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool vasárnap délután rangadót játszik a Manchester United otthonában.

Kerkez Milosék veretlenségi sorozata megszakadt

A játéknap további mérkőzésein a magyar válogatott Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth hiába vezetett, a hajrában kapott góllal alulmaradt a Luton Town vendégeként. Kerkez kezdett, majd a 86. percben lecserélték, a győztes gólt ezután kapta a csapata, amelynek ezzel megszakadt öt kör óta tartó veretlenségi sorozata.

A Bajnokok Ligája-indulásért küzdő Aston Villa fordulatos meccset játszott a vendég Brentforddal. A második félidő elején 2–0-ra vezettek a hazaiak, de a Brentford kilenc perc leforgása alatt megfordította az állást, majd a birminghamiek a 81. percben szerzett találattal egy pontot azért megmentettek.

Premier League, 32. forduló

szombat

vasárnap

Rovatok