Index Vakbarát Hírportál

A liga leggyengébb csapata ellen hullajtott pontokat a Chelsea

2024. április 7., vasárnap 20:42

Óriási meglepetésre 2–2-es döntetlent játszott a sereghajtó otthonában a Chelsea FC az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 32. fordulójában. A Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért harcoló Tottenham Hotspur hazai pályán 3–1-re nyert a kiesés elöl menekülő Nottingham Forest ellen.

Hiába a 70 százalék feletti labdabirtoklási fölény és a viszonylag korán, már a 11. percben megszervezett vezetés Thiago Silva révén, a Chelsea pontokat hullajtott a Sheffield United otthonában (0–1).

Mauricio Pochettino együttese kisebb meglepetésre már a szünetnek sem vághatott neki előnyből, mert Jayden Bogle a 32. percben egy kifejezetten szép akció végén Gustavo Hamer szélre kitett labdáját bombázta éles szögből a vendégkapuba (1–1).

Fordulás után a – csapatával ellentétben – briliáns szezont futó Cole Palmer gólpasszából Noni Madueke szerezte vissza a vezetést a londoniaknak (1–2). Palmer a 27. londoni bajnokiján a 25. kanadai pontját jegyezte (16+9-es elosztásban). A vendégek azonban ezt követően sem tudták eldönteni a három pont sorsát, hiába tűnt úgy, hogy kontroll alatt tartják a játékot.

Ezt kihasználva a Sheffield a hosszabbítás pillanataiban másodszor is egalizált, ezúttal Oliver McBurnie jó helyzetfelismerése után (2–2), ezzel otthon tartva az egyik pontot.

A Chelsea ráadásul ennél is jobban megéghetett volna, ha a 97. percben az Anel Ahmedhodzic elleni, szabálytalannak tűnő felszabadítást befújja tizenegyesnek a játékvezető. Végül aztán utóbbi játékos kapott sárga lapot heves viselkedése miatt...

Az M62-derbi, azaz a Manchester United és a Liverpool csörtéje fordulatos második játékrész után 2–2-es döntetlent hozott. A találkozóról bővebben itt, Szoboszlai Dominik teljesítményéről pedig itt olvashat!

A Chelsea újabb pontvesztésének is köszönhetően csupán 9. helyen áll a tabellán. A Sheffield United továbbra is sereghajtó – hét meccsel a vége előtt kilenc pont választja el az utolsó bennmaradást érő pozíciót elfoglaló – pontlevonással sújtott – Nottingham Forestől.

A Tottenham szünetben 1–1-re állt, a második félidőben aztán két védő, Micky van de Ven és Pedro Porro góljával – a játék képe alapján – megérdemelt győzelmet ért el (3–1).

LABDARÚGÁS
PREMIER LEAGUE, 32. FORDULÓ
Vasárnapi mérkőzések

Sheffield United–Chelsea 2–2 (Bogle 32., McBurnie 93., ill. T. Silva 11., Madueke 66.)
Tottenham–Nottingham 3–1 (Murillo 15 – öngól, Van de Ven 52., Porro 58., ill. Wood 27.)

Korábban
Manchester United–Liverpool 2–2 (Fernandes 50., Mainoo 67., ill. Díaz 23., Szalah 84. – 11-esből)

Rovatok