Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldót kiállították, a sztár majdnem bemosott egyet a játékvezetőnek

2024. április 9., kedd 05:55

A szaúdi labdarúgó Szuperkupa elődöntőjében az al-Hilal 2–1-re legyőzte Cristiano Ronaldo csapatát, az al-Nasszrt. A 86. percben, 2–0-s állásnál dulakodás tört ki az oldalvonalnál, az ellenfelét lekönyöklő Ronaldót kiállította a játékvezető, mire a portugál ráemelte az öklét a játékvezetőre, majd miközben az öltözőbe vonult, gúnyosan megtapsolta a bírót.

Cristiano Ronaldóval mindig történik valami. A közelmúltban két egymást követő mérkőzésen is mesterhármast szerzett az al-Nasszr szupersztárja, hétfőn viszont nem ezért került címlapra a legnagyobb internetes világlapoknál.

A szaúdi Szuperkupa elődöntőjében az al-Nasszr az al-Hilallal, a szaúdi Pro League éllovasával csapott össze, és már 2–0-s hátrányban volt al-Davszari és Malcom góljaival, amikor a 86. percben a labda kiment az oldalvonalon túlra. Ronaldo odarohant, és a bedobást megakadályozni akaró ellenfelét könyökkel meglökte, mire az természetesen bedobta a nagyhalált, és hanyatt vetődve elterült a földön.

A játékvezető nem volt rest, és felmutatta a piros lapot Ronaldónak, aki dühében ráemelte az öklét a sípos emberre – nem sok választotta el attól, hogy megüsse.

Aztán nyilván eszébe jutott, hogy ez a labdarúgó-pályafutása végét jelentené, ezért nagy nehezen az öltözőbe vonult, de közben gúnyosan megtapsolta a játékvezetőt.

A 99. percben még Sadio Mané szépített, de az al-Hilal 2–1-re megnyerte a meccset, és bejutott a döntőbe, ahol Karim Benzema csapata, az al-Ittihad lesz az ellenfele, amely az al-Vahdát verte szintén 2–1-re úgy, hogy az első gólt a francia szerezte.

(Borítókép: Az Al Nassr játékosa, Cristiano Ronaldo összeütközik az Al Hilal játékosa, Ali Al Bulayhi játékvezetővel, mielőtt Mohammed Al Hoaish játékvezető piros lapot mutat fel neki 2024. április 9-én. Fotó: Stringer / Reuters)

Rovatok