Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlaiék sajátos taktikája: egyszerre voltak mindenhol és sehol

2024. április 12., péntek 10:09

Jürgen Klopp, a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának német vezetőedzője szerint együttese rászolgált az Atalantától elszenvedett 3–0-s vereségre csütörtökön, az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A szezon végén távozó német szakember a lefújás után arról beszélt, hogy játékosai nem követték a taktikát a liverpooli találkozón.

Ó, te jó ég, ez egy nagyon rossz mérkőzés volt. Jól kezdtünk nagyon, de nem úgy folytattuk. Még az első góljuk előtt elveszítettük kissé a fonalat, mindenhol ott voltunk, és sehol sem

– fogalmazott Klopp.

Klopp elmondása szerint értetlenül figyelte, ahogy középpályásai rendre elhagyták a helyüket, és a pálya olyan területein tűntek fel, ahol nem kellett volna lenniük.

„Rossz meccsünk volt, megérdemeltük a vereséget, és ezt mindenkinek át kell éreznie. A fiúk érezzék ma este rosszul magukat emiatt, de aztán fel kell készülnünk a Crystal Palace elleni hétvégi bajnoki mérkőzésre. A teljesítményünket nézve ez volt a mélypont hosszú időre visszatekintve” – vonta le a tanulságot Klopp.

A találkozón a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a szünetben, 0–1-es állásnál állt be csereként. A harmadik gólnál ő is hibázott, eladta a labdát a Liverpool saját térfelén.

Az Atalanta liverpooli győzelme a két csapat múltbeli párharca alapján aligha számított meglepetésnek. Az olaszok 2020 novemberének végén 2–0-ra nyertek Bajnokok Ligája-csoportkörös meccsen, bár három héttel azt megelőzően az odavágón meg 5–0-ra alulmaradtak házigazdaként. Hasonló liverpooli diadal most is fordítást és angol továbbjutást érne.

Virgil van Dijk, a Liverpool csapatkapitánya a mérkőzés után azt mondta: rendkívül kiábrándító estén vannak túl.

„Túl sok egyéni hibát vétettünk, és ezért megbüntettek minket, ami rossz érzés. Az Atalanta nagyon szoros emberfogással játszott, erre sokkal jobban fel kell készülnünk, és amikor nálunk van a labda, azzal sokkal eredményesebbnek és hatékonyabbnak kell lennünk. Rengeteg teret hagytunk nyitva az ellenfélnek, ők ezeket azonnal kihasználták, és megbüntettek minket. A vereséggel azonban nem foglalkozhatunk túl sokáig, mindenki várja a következő fellépést, hogy helyrehozzuk ezt a kisiklást és kijavítsuk ezt az eredményt.”

Gian Piero Gasperini, az Atalanta edzője figyelmeztetett: valóban „óriási eredményt” értek el, de még vár rájuk a visszavágó.

„Nagyszerű éjszaka, és nagyon kellemes érzés. Kifejezetten jól védekeztünk, és megérdemeltük a győzelmet. A játékosaimnak ezért a teljesítményért óriási elismerés jár, de ettől még nem bízzuk el magunkat.”

A negyeddöntő visszavágóját jövő csütörtökön rendezik Bergamóban.

(Index/MTI)

Rovatok