Index Vakbarát Hírportál

Simán nyertek Gulácsiék; elmaradt a bajnokavatás a Bundesligában

2024. április 13., szombat 17:46

A címvédő Bayern München 2–0-ra nyert otthon az 1. FC Köln ellen a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján.

Mindez azt jelenti, hogy a listavezető Bayer Leverkusen csak vasárnap lehet bajnok, ha hazai környezetben legyőzi a Werder Brement, és ekkor megszakíthatja a müncheniek 11 éves sikersorozatát.

A Bayern kispadjára eltiltás miatt nem ülhetett le Thomas Tuchel vezetőedző, ezért magyar segítője, Lőw Zsolt irányította a bajor sztárcsapatot a Köln ellen.

Mint ismert, a müncheni klubvezetés már februárban döntést hozott arról, hogy Tuchel – teljes stábjával egyetemben – nyáron távozik a Bayern Münchentől.

A két magyarral, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott a vendég Wolfsburg felett, így tartja a negyedik helyet a Bajnokok Ligája-negyeddöntős Borussia Dortmunddal szemben, amely 2–1-re diadalmaskodott Mönchengladbachban, írja az MTI.

A tabellán harmadik VfB Stuttgart egy félidő alatt három gólt szerezve simán, 3-0-ra legyőzte a vendég Frankfurtot a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján.

A sváb együttes ezzel tartja a lépést a Bayern Münchennel, amely csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg.

Labdarúgás

Bundesliga

33. forduló

Pénteken játszották:

Vasárnap játsszák:

Rovatok