Index Vakbarát Hírportál

Egymáshoz szürkült Szoboszlai és a Liverpool, gyenge érdemjegyek sorozatban

2024. április 14., vasárnap 18:04

A legrosszabbkor került negatív spirálba a Liverpool és a csapattal együtt Szoboszlai Dominik. Akkor, amikor a legfontosabb dolgok eldőlnek, például a Premier League és az Európa-liga sorsa. A Crystal Palace a kiesés elől menekül, és még a váratlan 1–0-s győzelemmel is csak a 14. helyen áll, mégis elvitte a három pontot az Anfieldről. Szoboszlai ismét a második félidőre állt be, de nem sok vizet zavart, bár az egyik átadásából Diogo Jota gólt lőhetett volna – nem tette.

2022 októbere óta a Liverpool első hazai veresége a Premier League-ben. Kikapni sosem jó, na de pont most és pont egy olyan kis csapattól, mint a Crystal Palace?! A fővárosiak 13 meccsen maradtak nyeretlenek a Liverpool ellen, mígnem vasárnap megszakadt a rettenetes széria ezzel a 0–1-gyel. 

Szoboszlai Dominik, ahogy az várható volt az utóbbi meccseken mutatott játék alapján, a kispadon kezdett. Szünet után rögtön beszállt, de ő sem tudott csodát tenni. Bár majdnem adott egy gólpasszt Diogo Jotának, de csak majdnem. 

Meg kell mondanunk, hogy a magyar válogatott csapatkapitányának osztályzatai, a többségükben 6-osok és 5-ösök nem is annyira rosszak, ha kontextusba helyezzük azokat. Tudniillik annyira pocsékul játszott a Liverpool, hogy záporoztak a 3-as, 4-es érdemjegyek, sőt egyik-másik újságtól még egy-két 2-es is becsúszott.

Anfieldwatch.co.uk: 5. Potenciális gólpasszt adott Jotának, de a portugál nem rúgta be. Ettől eltekintve kiábrándító volt.

Thisisanfield.com: 6. Gyors lábakat és lendületet adott a csapat játékához, de meg sem közelíti azt a szintet, amelyen a szezon elején futballozott.

BBC.co.uk: 3,42. Botrányos osztályzatok, egyedül Andy Robertson és a kapus Alisson érte el a 4-est. Sovány vigasz, hogy a cserék közül Szoboszlaié a legmagasabb érdemjegy, már amennyire a 3,42 magasnak tekinthető.

Liverpoolecho.co.uk: 6. Jobb volt, mint csütörtökön, minden labdáért megharcolt. 

90min.com: 5. 

Goal.com: 5. Kissé slampos volt, miután beállt Endo helyére. Ám ahogy belelendült, kialakított néhány nagy lehetőséget.

Liverpool.com: 5. Fölébombázott egy lehetőséget, és különben sem nézett ki úgy, mintha önmaga lenne. Ahogy az utóbbi időben ez már megszokottá vált. Nem volt könnyű dolga egy ilyen meccsen csereként pályára lépni, de az az igazság, hogy sokkal többre lenne képes, mint amit mostanság nyújt.

ESPN.co.uk: 6. A szünetben állt be, és lendületet vitt a csapat játékába, de nem élt a lehetőségeivel. Néhány passzával zavarba hozta a védelmet.

Standard.co.uk: 5.  Nagyon kevés az, amit mutatott a második félidőben.

Liverpoolworld.uk: 6. Lendületet adott a csapatnak a középpályán.

Premier League, 33. forduló

szombati eredmények

hétfőn játsszák

Az élmezőny állása: 1. Manchester City 73 pont/32 meccs (76–32), 2. Arsenal 71/32 (75–26), 3. Liverpool 71/32 (72–31), 4. Aston Villa 63 (68–49), 5. Tottenham 60/32 (65–49)

(Borítókép: Michael Steele/Getty Images)

Rovatok