Index Vakbarát Hírportál

A győzelmet elkótyavetyélte, a második helyet így is átvette a Fehérvár

2024. április 21., vasárnap 18:09 | aznap frissítve

A Fehérvár FC a tabella második helyére lépett, mivel házigazdaként 1–1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel a labdarúgó NB I 29. fordulójának vasárnapi játéknapján – jelentette a Magyar Távirati Iroda. A forduló zárómérkőzésén az MTK Budapest idegenben verte az Újpestet.

Másfél hónapja nem nyert bajnokit, szombaton pedig súlyos vereséget szenvedett Felcsúton a Paks, amely azután, hogy a csodával felérő aranyéremről lemaradt a Ferencvárossal szembeni versenyfutásban, immár a második pozícióról is lecsúszott az NB I-ben...

Ehhez a Fehérvárnak elég volt egyetlen pontot megszerezni a Zalaegerszeg elleni bajnokin a 29. fordulóban.

A kezdeti tapogatózást követően a Fehérvár került fölénybe, Dombó Dávidnak több nagy védés kellett ahhoz, hogy megóvja kapuját a góltól. A Zalaegerszeg leginkább Antonio Mance gyorsaságára próbált építeni, aki az első félórában egyszer került ziccerbe, azt viszont elrontotta. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a csapatok is visszább vettek az iramból, így nem volt meglepő, hogy a szünetig nem esett gól.

A fordulást követően a vendégek játszottak jobban, Mance keresztlécre bombázott labdájánál közel álltak a vezetés megszerzéséhez. Felpörögtek a hazaiak is, kezdeményezőbbé váltak, elsősorban Mamadou Karamoko volt elemében, aki kiharcolt egy büntetőt, amit Tobias Christensen magabiztosan értékesített (1–0).

Nem adta fel a Zalaegerszeg és Olekszandr Szafronov fejesével elvitt egy pontot Fehérvárról (1–1).

Bár a házigazdák nem nyertek, pontazonossággal, jobb gólkülönbséggel megelőzték a Paksot a tabellán – emelte ki még egyszer az MTI.

A forduló zárómérkőzésén az Újpest Csoboth Kevin korai góljával vezetést szerzett és 70 percig remekelt az MTK Budapest ellen. Ezt követően viszont teljesen szétesett az együttes játéka, Németh Krisztián egyenlítését kezezés miatt elsőre még elvették, a 79. percben az exliverpooli gólpasszából Marin Jurina már szabályos körülmények között is mattolta a házigazdát (1–1).

A 97. percben Jurina másodszor is bevette Banai Dávid kapuját, aki – bár a védelme is kiszolgáltatott helyzetbe hozta – rendkívül esetlenül és ütemtelenül táncolt vissza a vonal irányába, ahelyett, hogy öklözni próbált volna. Meg is itta a bizonytalankodása levét: az MTK 2–1-re nyert, az Újpest pedig pont nélkül maradt ismét, sorozatban harmadszor.

Ezzel a lila-fehérek bennmaradása még mindig nem biztos, négy fordulóval a vége előtt kilenc pont a csapat előnye a kieső helyen álló Kisvárdával szemben.

A játéknap korábbi mérkőzésén a Kecskemét 2–1-re legyőzte a Mezőkövesdet, ezzel eldőlt, hogy a matyóföldi együttes nem maradhat benn az NB I 2023–2024-es idényében.

LABDARÚGÓ NB I
29. forduló
Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE 1–1
(0–0)
Gólszerző:
Christensen (71., 11-esből), illetve Szafronov (86.)
Újpest FC–MTK Budapest 1–2
(1–0)
G.:
Csoboth (20.), ill. Jurina (79. 97.)
Korábban

Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC 2–1 (1–1)
G.: Helmich (40.), Beriasvili (64., öngól), ill. Szalai (32.)

(MTI/Index)

Rovatok