Index Vakbarát Hírportál

Rotterdamban találhatták meg Jürgen Klopp utódját a liverpooliak

2024. április 24., szerda 12:08

Arne Slot, a Feyenoord vezetőedzője minden korábbinál erősebb jelölt Jürgen Klopp utódlására – állítja a Sky Sports. A cikk szerint a 45 éves holland szakemberrel kapcsolatos újságírói megkeresésekre a Liverpool is teljesen más hangot üt meg, mint az elmúlt időszak állítólagos jelöltjeivel, az utóbbi időben a pikszisből ilyen-olyan okok miatt kiesett Rúben Amorimmal és Xabi Alonsóval történt.

Mint korábban beszámoltunk róla, brit sajtóhírek szerint az eddig favoritnak tartott portugál tréner, Rúben Amorim a West Ham United menedzsere lehet a nyártól, így ismét szaporodnak a kérdőjelek Jürgen Klopp utódlása körül. A kérdés azonban, könnyen lehet, már csak a nagy nyilvánosság előtt tűnik kérdésnek. Merthogy egybehangzó angol lapértesülések szerint egy új, eddig még nem említett név vált a legfőbb jelöltté Klopp örökében: Arne Slot.

A Feyenoordot az előző idényben holland bajnoki címig vezető, így hatéves nyeretlenségi sorozatot megszakító tréner szerződése ugyan 2026-ig érvényes Rotterdamban, állítólag a Liverpool szintjén jelképesnek számító összegért cserébe mozdítható lehet, mivel nincs kivásárlási záradék a szerződésében. Tavaly a Tottenhamtől 6-8 millió eurós fájdalomdíjat kért volna a Feyenoord, ha a londoniak meg tudtak volna állapodni Slottal a személyes feltételekről. Utóbbit Fabrizio Romano olasz transzferguru is megjegyezte, hozzátéve, hogy a szakember rendkívül pozitív benyomást keltett az első körös egyeztetéseknél, a Pool vezetői pedig nagy lehetőségeket látnak a szerződtetésében.

Slot 2019-ben az AZ Alkmaarnal kapott először vezetőedzői megbízást, másfél év alatt 58 tétmeccsen irányította a csapatot, amivel kifejezetten jónak mondható, 1,93 pontot átlagolt, ráadásul ezeken a meccseken több mint két gólt szerzett a csapata. A Feyenoordnál is az agresszív támadójáték mellett tette le a voksát, a bajnoki címet hozó szezonban 2,4, a jelenlegiben – a PSV mögött minden valószínűség szerint második lesz a csapat – 2,56 gólt értek el bajnokinként. A mostani szezonban egyébként Holland Kupát nyertek együtt. 

A trénerrel kapcsolatban több forrás is megjegyzi, kifejezetten jó a játékosok egyéni fejlesztésében, bátran nyúl a saját nevelésű fiatalokhoz.

Mint korábban megírtuk, Jürgen Klopp nyáron kilenc idény elteltével távozik az Anfieldről. A német szakember egy bajnoki címnél, egy Bajnokok Ligája-trófeánál, összességében pedig tíz nagy serlegnél jár. A tizenegyedik a Premier League 2023–2024-es bajnokának járó arany lehet, amennyiben a hajrában sikerül tartania csapatával a lépést az Arsenal–Man. City kettősével.

Rovatok