Index Vakbarát Hírportál

Megszakította vereségsorozatát a Paks, hazai pályán győzte le a Mezőkövesdet

2024. április 27., szombat 19:03

A második helyért küzdő Paks 2–1-re legyőzte otthon a már biztosan búcsúzó Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 30. első szombati mérkőzésén. A Diósgyőr gól nélküli döntetlenre végzett a Kecskemét ellen.

A Paks–Mezőkövesd mérkőzés elején beszorult a kapuja elé a vendégcsapat. Helyzetek sora után az első negyedóra végén megszerezte a Paks szerezte meg a vezetést. Ezt követően a vendégek összeszedték magát és rövid időre némileg kiegyenlítettebbé vált a játék, ekkor mindkét oldalon akadt gólszerzési lehetőség. Aztán a sokkal kombinatívabban futballozó Paks megint egymás után alakította ki a helyzeteit, és bár nem tudott újabb gólt szerezni, megérdemelten vonulhatott vezetéssel az öltözőbe.

Hasonló játékkal kezdődött a második félidő, majd cseréket követően növelte előnyét a hazai együttes. Ezzel azonban még nem dőlt el a mérkőzés, mert szinte a semmiből két percen belül szépített a Mezőkövesd: kapura lövést és újabb lövési kísérletet követően Szalai ért bele jól a labdába. A folytatásban maradt a paksi fölény, kapufáig is eljutott az otthon játszó csapat, de az eredmény már nem változott.

A hazai együttes – amely kedden kiharcolta a döntőbe jutást a kupában – ezt megelőzően sorozatban ötször szenvedett vereséget a bajnokságban.

Szombat délután a Diósgyőr fogadta a Kecskemét csapatát, gól viszont nem esett a találkozón, így pontosztozkodás lett a vége. A döntetlennel eldőlt, hogy a tavalyi ezüstérmes Kecskemét biztosan megőrzi első osztályú tagságát. A játéknap zárásaként az Újpest FC a Debrecen vendége lesz. 

OTP Bank Liga, 30. forduló

Rovatok